1.

Klubar,Kranj - tik ob občinski stavbi. Najemnik podjetje UGL d.o.o. Večinski lastnik podjetja Klemen Malovrh. Lokal v času, ko je obenem direktor javnega zavoda za turizem in kulturo, odda svojemu delodajalcau, županu oziroma kandidatu za župana Matjažu Rakovcu /SD/ oziroma njegovi stranki za povolilno veselico. Posnetih vsaj 80 fotografij, ki jih po podatku Mediaspeed ni naročila MO Kranj, niti plačala. Ni jih naročil niti volilni štab SD Matjaža Rakovca, trdijo v SD. Na istem dogodku, Klemen Malovrh deluje za točilnim pultom.

V istem lokalu Klemen Malovrh kot večinski lastnik gosti zasebni dogodek župana Matjaža Rakovca. O tem na socialnem omrežju poroča Bojan Požar. Prepeva tudi Petar Grašo. Istega Klemen Malovrh najame v vlogi direktorja javnega zavoda za Županov koncert 2023 in mu plača 16 000 za dveurni nastop kar je še enkrat več kot za podoben nastop pred časom. Seveda: plačano iz naših žepov.

Strankarski + zasebni dogodek v lokalu, ki ga upravlja direktor javnega zavoda? Zakaj pa ne: isto podjetje (UGL d o o) je zmagovalec razpisa kjer nekaj let prejema 10 000 evrov na račun kulturne dejavnosti iz proračuna. Matjaž Rakovec se v tej zgodbi pojavlja kot tisti, ki je izbral in imenoval (po ustreznem postopku, jasno) Klemena Malovrha za direktorja javnega zavoda in za prejemnika proračunskih sredstev. Obenem pri njem nastopa na strankarskih dogodkih in tudi zasebno praznovanje organizira v istem lokalu. Navzkrižje interesov in posel za Komisijo za preprečevanje korupcije? Presodite sami.

2.

Klubar kot pravna oseba ne obstaja po javno dosegljivih podatkih. Skupina Made in Yugoslavija pa je v prostorih najemnika UGL (večinski lastnik Klemen Malovrh) izvedla koncert z dobrodelno vsebino.

Nikjer /niti na spletni strani Made in Yu..../ ni zaslediti, da gre za aktivnost v sklopu akcije, ki jo je sprožil župan Matjaž Rakovec, izvajal pa - uganili ste - zavod kjer je direkot Klemen Malovrh. In rezultat? Podjetje Klemena Malovrha - in ne morda KLubar ali Made in Yu... - oziroma UGL nakaže 2000 evrov v dobrodelne namene v isti akciji za leto 2023! Da bi bilo v temle kozarčku toliko denarja, je mogoče. So torej zbirali gotovino? So to gotovino vplačali in kako? Klemen Malovrh za javnost pove, da je omenjeni znesek plačalo njegovo podjetje....priznanje pa sta dobila "imaginarni" Klubar + Made in Yugoslavija ?!

Po javno dosegljivih podatkih na koncertu ni bilo duha o akciji kjer sta na konec dobila priznanji dva, ki po do zdaj uradnih podatkih nista prispevala niti centa. Kako so ga tisti, ki so bili na dogodku, je vidno. A stvari so še bolj zapletene:

*priznanja in celoten scenarij ter dogodek je potekal pod vodstvom Klemena Malovrha, ki je dejansko plačnik dobrodelnih 2000 evrov z računa svojega podjetja

*vse to je vodil ne kot podjetnik ampak kot iz javnega denarja plačan direktor zavoda

*javnost /če ne bi bilo Trma.si/ ni dobila podatka o dejanskem plačilu prispevka v akciji, ki je bila podaljšana in je bil njen izkupiček slabši kot leto prej

Zakaj torej skrivanje dveh "dobrotnikov" za UGL, ki je dejanki plačnik? In kaj in kako je prispeval neobstoječi Klubar, da je prejel priznanje? Kdo je bil edini, ki je tak scenarij lahko izvedel? Klemen Malovrh v treh vlogah: direktor javnega zavoda, ki sodeluje v dobrodelni akciji + lastnik zasebnega podjetja, ki plača dobrodelni prispevek +podeljevalec in obenem prejemnik priznanja v eni osebi (kot upravljalec lokala je dobil priznanje od sebe samega). Da pa je pri dobrodelni akciji mogoče zaslužiti 5000 evrov za mesec dni dela, dokazujejo nakazila Klemena Malovrha v prejšnjih letih zasebniku, ki naj bi vodil aktivnosti dobrodelne akcije - a ga predstavnica Društva prijateljev mladine Kranj (uradna nosilka akcije) ni nikdar videla. Denar je bil plačan z računa zavoda zasebniku (skupaj preko 10 000 evrov...).

3.

Trma.si je edini medij, ki je opozoril na okoliščine dogodkov kjer sta v glavni vlogi župan in njegov izbranec na mestu direktorja javnega zavoda. Zasebna veselica, strankarska veselica, dobrodelni dogodek in seveda proračunski denar (zavod prejme letno okoli milijona evrov za delovanje ipd.) ter različne vloge in funkcije so prepletene med njima. In poziranje z znano pevko potem ujame v objektiv podjetje, ki mu je plačal kranjski župan že okoli 50 000 evrov, direktor zavoda pa 100 000 evrov za storitve....? /veliko večino računov sta kot odgovorni osebi podpisala oziroma sta zanje odgovorna Klemen Malovrh in Matjaž Rakovec/