So stvari, ki postanejo stalnice: na primer mostovi, kranjski mostovi. Lani so bili na Trmi, letos "ponavljamo uspešnico" v enaki ali podobni obliki. Vemo, kakšni bodo izgovori, odgovori: saj bo, vse to traja, potrebno je to in ono..Mi pa se sprehajamo čez osrednji most kjer se prepovedi držijo redki in se čudimo: JE RES MOGOČE, DA SE LETO DNI NI ZGODILO ČISTO NIČ? DA O ŠE KAKŠNI NBADLOGI ČEZ REKO NE PIŠEMO...ČEZNJO LAHKO VSAK DAN HODI KAR NAŠ ŽUPAN!

Most čez Rupovščico pri sotočju s Kokro na Primskovem je prav tako stara zgodba, dejansko pa še najbolje kaže mostu pri Planiki: ČE BO POSTALA NOVA SOSESKA NA BREGU SAVE DEJSTVO - PROSTORSKI AKT JE TEMA SEJE MESTNEGA SVETA V JUNIJU - BO KRANJ PRESNETO DRAGO PLAČAL POVEZAVE DO NJE, TUDI MOST ČEZ SAVO...DO TAKRAT PA: MIRNO KRI!

Prihranili smo "potne stroške" - objavljamo lanske posnetke in prisegamo, da se ni nič spremenilo. Morda pa bi tole tudi dali na seznam "turističnih privlačnosti" zelenega Kranja? Ali pa bomo morda zeleni od jeze, če bo tole šlo v nedogled !?