Bajec, Grims etc. v volilnem štabu SDS o prvem krogu...

Rakovčevi so na izide čakali kar množično...

Branko Grims je poslanec SDS, desetletja dolgo predsednik SDS Kranj, vodja svetniške skupine SDS...po referendumih je sprožil odziv nemške države, ko je Slovenijo videl kot Nemčijo leta 1933....

Za razliko od 2018 je na volitve letos Matjaž Rakovec odšel tudi s svojo "listo" in seveda SD. Kranjski župan v stranki velja za možnega naslednika ali izzivalca predsednice, a tega ni nikdar potrdil. Ko v prvo vrsto podpornikov sede kranjski župnik Andrej Naglič, mnogi "partijci" vihajo nosove. SD v Kranju (kot Grims SDS) vodi Janez Černe, tudi podžupan in tisti, ki je storil nekaj kar v SDS še ni možno - odprl je stranko mlajši generaciji in s tem uspel 2018 ustoličiti župana SD v Kranju kar je bilo prvič po osamosvojitvi...zdaj to lahko ponovijo.

ZAKLJUČEK: TRMA SE DO REZULTATA VOLITEV NE OPREDELJUJE. RAKOVCA NAENKRAT PODPIRAJO SKORAJ VSI PORAŽENCI PRVEGA KROGA IN MNOGE STRANKE, SVETNIŠKE SKUPINE KAR POTRJUJE VLOGO FAVORITA. ODLOČAJO PA GLASOVI, NA DESNI SO ZAČUTILI PRILOŽNOST, DA TEKMUJEJO IN IVO BAJEC SE JIM JE ZGODIL KAR MALO NEPRIČAKOVANO.