1.

Ključno vprašanje nove afere slovenske politike je samo eno: kdo je posnel Petana&Vizjaka pri tej svinjariji med levimi in desnimi, SDS in LDS (takrat)? Je bil to Bojan Petan, ki je zdaj "unovčil aduta" in preko levih medijev obračunal z odhajajočo vlado brutalno?

2.

Ključno spoznanje ni kravja kupčija dveh Posavcev Petana in Vizjaka, ključen je orkestrirani napad na ministra, ki si je afer privoščil kar nekaj. Zgodil se je v ključnih trenutkih, ko se je Slovenija razdelila bolj kot kdajkoli in ko je zlasti medijski prostor tisti kjer teče kri...

3.

Če pomislim, da mi je lastnik&direktor Petan pobral pri plači dobesedno vse, kar smo si nekoč na Dnevniku priborili, sem zadovoljen: morda je na meni "šparal" za davke, ki mu jih je "rihtal" Vizjak? Če pomislim, da mi je dvakrat preko cenzroskega oprode grozil z odpustitvijo, razumem tudi to. Nikdar nisem bil del nobene struje Dnevnika.

4.

Perverznost prve vrste pa je, da o vsem tem vehemntno pišejo moji nekdanji kolegi, ki so zdaj vpreženi v voz drugega medijskega povzpetnika. Najprej so bili - Petanovi, zdaj so - Odlazkovi. Petan jih je "spodil" z Dnevnika, to je treba vedeti. Seveda z režijo oprode v podobi izvajalca njegovih ukazov...

5.

Ko sem šel prostovoljno z Dnevnika, mi Bojan Petan kot lastnik in direktor ni poslal niti "Hvala lepa in na svidenje!". Zdaj sem vesel, da mi ni segel v roko in se vsaj po bontonu poslovil od delavca, ki je pisal drugačen Dnevnik lepih 40 let.

AFERA PETAN&VIZJAK JE NAJBOLJŠI DOKAZ DOKONČNEGA OBRAČUNA V POLITIKI IN MEDIJIH. BREZ MENE, BREZ TRME. IN ŠE ENO KLJUČNO VPRAŠANJE:

KDO VSE JE ŠE KOGA SNEMAL IN ZAKAJ? IN KDAJ BO TO PRIŠLO NA DAN?

Miran Šubic, nekdanji novinar Dnevnika