1.

Saj priznam: se že ponavljam. Leta 2011 sta družno stopila skupaj političarka Zares Alenka Bratušek + predsednik NZS Aleksander Čeferin in se dogovorila: MIRAN ŠUBIC MORA IZ NK TRIGLAV, ČE NE SLEDNJI NE BO IGRAL V PRVI LIGI KJER JE SICER NA ZELENICI OSVOJIL 7.MESTO.

Rezultat: nisem odšel, nisem klonil, nisem se uklonil in Triglav je igral v prvi ligi v sezoni 2011/12. In Aleksander Čeferin se mi je zlagal nekajkrat. Kot predsednik NZS je igral svojo, dvojno, trojno igro v "kaznovanju kluba zaradi njegovega direktorja".

2.

Politika in Aleksander Čeferin? Danes predsednik UEFA in capo di tutti capi NZS sramežljivo o tem. Ko je sedel za mizo z vidnima predstavnikoma Zares (drugi je bil takratni podžupan Kranja in predsednik NK Triglav, ki je odigral v tej zgodbi častno in dosledno vlogo) na tajnem sestanku tudi na pobudo politične stranke, je bil tudi "izven politike"!? No, no, gospod predsednik: vi in vaša sodelavka pri tem umazanem početju sta skušala 2011 izvesti PRVO PRAVO NOGOMETNOPOLITIČNO LUSTRACIJO IN ME ODSTRANITI IZ NOGOMETA PO 30 LETIH DELA!

Rezultat: nič nimam proti, da je Čeferin (mandata ne bo ponovil) predsednik NZS. Ravno nasprotno, dobro je to za Slovenijo. Ko pa začne govoriti o politiki, mi je slabo v želodcu, ker me je prav s pomočjo močne politične stranke želel iz nogometa odstraniti. Ker nisem bil tiho? Možno. Ker sem ustvaril (s sodelavci!!!) klub, ki je bil zgled v Sloveniji (brez centa dolga in z najboljšo nogometno šolo za mlade)? Mogoče. PREPRIČAN PA SEM, DA JE V CELOTNEM ZLAGANEM POSTOPKU NZS GLEDE LICENCE TRIGLAVA, ČEFERIN SLEDIL TISTIM, KI SO ME MARALI ŠE MANJ KOT NA KONCU ON. IN DEJANSKO JE ŠLO SAMO ZA TO, ŽRTEV NAJ BI BIL TRIGLAV.

3.

Danes grem na tekme kot navijač, ker sem šel iz nogometa takrat, ko sem to hotel sam in ne, ko je to želela političarka, ki sem jo sam pripeljal v klub. Triglav ni več v prvi ligi in mladinska nogometna šola je pri dnu kakovostnega razreda (preverljivo na strani NZS). Kadar me zamika zgodovina, odprem anale NZS in štejem naslove, ki smo jih s Triglavom osvojili. Aleksandru Čeferinu in Alenki Bratušek nikdar ne bi stisnil roke.

IN NESKONČNO SEM VESEL, DA SEM V ODDAJI ENA PROTI DVEMA ZMAGAL. ZA TRIGLAV IN NOGOMET IN ZASE.