Aleksander Čeferin, predsednik UEFA, je spregovoril za Nedeljski dnevnik v velikem intervjuju. Med drugim je izrekel zgoraj z zeleno podčrtano misel. Spodaj podpisani nekdanji direktor in predsednik NK Triglav Kranj pa izjavljam naslednje:

*gospod Čeferin je leta 2011 kot predsednik NZS na tajnem sestanku zahteval, da NK Triglav odstrani iz kluba svojega direktorja Mirana Šubica, če hoče, da bo sploh še imel možnost igranja v prvi ligi, ki jo je formalno izgubil za zeleno mizo po zaslugi organov NZS

*gospod Čeferin je na ta sestanek povabil Alenko Bratušek (Zares), Igorja Velova (Zares) kot predstavnika NK Triglav, sestanek je bil na tajni lokaciji, prisotni pa ljudje iz NZS (tudi sekretar Zavrl ipd.), zgodil pa se je ob sodelovanju politične stranke Zares. Zanj je (z)vedel najmanj 1 župan ene od gorenjskih občin in 1 ugleden poslovnež z Gorenjske

*sklep politično-nogometne lustracije je bil jasen in njegovo izvršitev je terjala od Mirana Šubica političarka Alenka Bratušek, takrat članica UO Triglav v odstopu: NZS ne bo v nobenem primeru sodelovala z Miranom Šubicem kot predstavnikom NK Triglav pri zagotovitvi licence za nastopanje v prvi ligi

SPODAJ PODPISANI MIRAN ŠUBIC SEM ODKLONIL PRITISK BRATUŠKOVE/ČEFERINA. CELOTEN DOSJE O TEM, KAKO SO TRIGLAVU NEPRAVIČNO, NEZAKONITO VZELI LICENCO JE BIL DEPONIRAN PRI ZNANEM KRANJSKEM ODVETNIKU IN JE TAM ŠE DANES. OB 10-LETNICI BOM VSO KRONOLOGIJO OBJAVIL NA SPLETNIKU TRMA.

POUDARJAM, DA SEM BIL ŽRTEV POLITIČNO-NOGOMETNE LUSTRACIJE S POSKUSOM, DA SE ME ODSTRANI IZ NOGOMETA. TO PA MOČNO ODSTOPA OD TISTEGA KAR JE DANES IZJAVIL G.ALEKSANDER ČEFERIN, PREDSEDNIK UEFA.

SAM NISEM IN NE BOM SPREMENIL SVOJIH STALIŠČ O POČETJU DVEH UGLEDNIH POLITIKOV IN ŠE DANES PONAVLJAM ENO SAMO BESEDO ZA NJUNO TAKRATNO POČETJE : Z A V R Ž N O!

Miran Šubic, univ. dipl. novinar - urednik in ustanovitelj Trma.si

ps.

S ponosom sem bil nekoč direktor in kratko predsednik NK Triglav Kranj, ki je leta 2010 po dolgem času postal prvoligaš in v prvi sezoni 2010/11 dosegel 7. mesto (najboljši rezultat po osamosvojitvi) v prvi ligi - nato pa so nam skušali prepovedati igranje za zeleno mizo. Neuspešno: niti sem sam klonil pod pritiski, niti je Triglav izgubil licenco. O početju takrat odgovornih s predsednikom Čeferinom pa je neodvisni pravni strokovnjak dr. Rajko Pirnat napisal tole strokovno mnenje: