Objava je iz aprila letos, tista zgornja je nastala na občinski spletni strani te dni. Pojasnila, ki so objavljena so umestna in jasna. Zakaj so nastala? Zato, ker so se Rakovec etc. na vsak način hoteli pohvaliti s parkom, ki je nastajal štiri leta in več! Zato, ker njegova uprava in njeni uradniki niso zmogli ustrezno pridobiti uporabnega dovoljenja KAR JE 17. MAJA MATJAŽ RAKOVEC ZAMOLČAL JAVNOSTI! Posipati se s pepelom je možno in človeško, a dejstva so naslednja:

1.

Na otvoritev brez dovoljenja sem opozoril Miran Šubic, novinar in urednik Trma.si. Edini in prvi. In zdaj je jasno, da sem imel popolnoma prav.

2.

Matjaž Rakovec niti zdaj ne zmore jasno spregovoriti občankam in občanom od katerih njegovi uradnini vsak dan terjajo spoštovanje zakonov in predpisov. Ne zmore preprosto povedati, da je zagrešil napako kot prvi človek občline, kot nesporni odločevalec.

3.

Mestna Občina Kranj bo kaznovana in župan tudi. Kdo bo plačal kazen? Mi? Iz proračuna? Bo dal kaj zraven Janaez Černe ali Klemen Malovrh ali ....?

4.

Take žalostne zmage še nismo dosegli kar je Trma med ljudmi. A lahko bi bila še bolj žalostna, če bi priplo do nesreče in bi se kdo poškodoval v parku brez dovoljenja! A ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti je možna posledica početja, ki traja mesec in pol.

5.

PARK JE ZAPRT IZKLJUČNO IN SAMO ZATO, KER ŽUPAN NE SPOŠTUJE ZAKONOV. NE ZARADI POSTOPKOV, KI JIH MORA ON IN OBČINA SPOŠTOVATI KOT VSI MI. ZDAJ JE BIL ČAS, DA NAM TO JASNO POVE - PA NE ZMORE. ON IN SAMO ON JE ODGOVOREN ZA SPORNO OTVORITEV, ZA PROJEKT KOT CELOTO, ZA IZIGRAVANJE PREDPISOV.

6.

OPRAVIČILO JE TREBA SPREJETI, KDOR DELA TUDI GREŠI. ZAVAJANJE JAVNOSTI IN NESPOSOBNOST SOOČANJA Z ODGOVORNOSTJO PA SPOMNI NA NAŠ APRILSKI ZAPIS. IN IZGOVOR JE DOBER, ČE GA....

PS

O značaju našega župana, o samo všečnosti in samovšečnosti pa največ pove to obvestilo danes pred parkom. Kje je tu odločitev inšpekcije? Kdo zopet zavaja občane?