Država je lastnik spletnika Siol. Zato je ob prihodu Janše v sedlo, dobil uredniško plačo Peter Jančič. Mora jo dobesedno vsak teden odslužiti. Kar ni nič narobe: konec koncev sem bil podpisani plačan od kranjske občine in sem to moral odslužiti do centa po pogodbi...Marsikdo me je zato lahko pljuval, marsikdo se je zgražal - pravica vsakogar do reakcij je nesporna.

Če pa si ob tem "janičar" (sinonim izdajalca....prosto po Jurčiču), ki so te "pojanšili", je to druga zgodba. Najprej: izdajaš se dolgo časa za "branik resnice v novinarstvu". Potem pa seveda za uredniško plačo postaneš svojevrsten "jančičar" teh istih vrednot. Kar pa zopet ni nič narobe, če si to sposoben priznati in to javno deklarirati. Če pa daješ vtis še naprej "neodvisnega urednika", si pač - "jančičar". Podoben vsem - v drugih medijih jih kar mrgoli - s politiko oženjenim oblikovalcem medijske resnice. Na sceni "levih medijev" jih je bistveno več, ravnajo enako: v korist svojim gospodarjem! Ti pa potem nastavljajo, odstavljajo in upravljajo z resnico. Najbolj tragičen "jančičar" pa je tisti, ki svojo kredibilnost gradi na navidezni objektivnosti, nepristranskosti in zraven veselo služi komplotu, ki so mu "maske padle"!

Seveda je paradržavni Siol.net uresničitev mokrih sanj vseh, ki bi radi z medijsko sceno gospodarili. Zato Trma nikdar ni prejela niti centa od nikogar. Pa nam mirno lahko pripišete, da smo "rdeči" ali "črni" in "županovi" ipd. - nič nimamo proti. Ko pa bomo prejeli za to prvi cent, bomo to javno objavili: nas plačuje ta in ta, to in to podjetje, ta in ta proračun....V tem je razlika "trmatorjev" od "jančičarjev".

Najbolj sem vedno preziral prebarvance, ki so bili včeraj še kakšni partijski funkcionarčki, danes se prodajajo za "oporečnike prejšnjega režima". Zato sem in bom toliko bolj spoštoval - na primer - Jožeta Pučnika in toliko manj cenil komuniste, ki so se preoblekli...Jančičarji medijske scene so bili in bodo. Prav je, da to vemo.