Vsi trenerji, vsi funkcionarji, vsi organizatorji kranjskega skakalnega športa, POZOR: AVTOBUS V POLHOV GRADEC ODPELJE...Naslednji izlet: Poljanska dolina, zbiramo prijave! Ja, nimamo. Zibelka, prestolnica skakalnega športa nima punce, ki bi bila kos Urši in ostalim. Polhov Gradec je metropola, mi smo - provinca.

Kranjski športni pedagogi in sploh vsi, ki morda kdaj pomislijo, da je šport za deklice in dekleta kot naročen za lepo mladost, kje ste? Kaj delate? Mi, ki imamo najboljše pogoje za vzgojo skakalcev/skakalk, capljamo nekje zadaj. Prehiteli so nas Ljubno (organizacijsko) in mnogi drugi manji kraji - strokovno, tekmovalno. Kako je mogoče, da Kranj tako rekoč nič (ali pa res malo) pomeni v EKSPLOZIJI ŽENSKEGA SKAKANJA KJER NAŠE ŠPORTNICE BLESTIJO - NE OD VČERAJ, AMPAK ZDAJ SO TU KOLAJNE SERIJSKO!?

Rokomet v Stražišču je bil za punce od nekdaj pa ženska odbojka pa nekoč košarka, tudi plavanje...ampak: ZAMISLITI SE BO TREBA NAD TEM, KAKO DELUJEJO NAŠI KLUBI, KI NAJ BI BILI OSNOVA ZA KAKOVOST! KAKO SK TRIGLAV SICER POSVOJI SKAKALCE IZ DOLENJE VASI ALI PA MORAVČ - SAMI PA NE ZMOREMO VZGOJITI DEKLET NA SKAKALNIH SMUČEH?

Ob vse evforiji ob kolajnah, smo na obrobju. Bo treba tja in se (na)učiti, kako pridna, vztrajna, skromna dekleta postanejo olimpijske zmagovalke. NIKDAR NE BI UPAL ZAPISATI, DA JIH V KRANJU NIMAMO TAKIH - KJE PA. IMAMO JIH, IMAMO - LE POVABITI JIH JE TREBA V ŠPORT IN NA SMUČI IN...

Preproste rešitve so vedno najtežje. Za tiste, ki ne znajo, zmorejo, nočejo.