Potem, ko sem pred tremi leti točno na tale dan končal več kot 40 let druženja z Dnevnikom, se je (neuradno) danes zgodilo naključje, vredno zabeležke: z Dnevnika je odšla dopisnica z Gorenjske....Pa kaj: trg dela deluje, kajne? No, če sta se čisto naključno poklopila datuma, ko je Dnevnik ostal brez dopisnika na Gorenjskem, se je zdaj potrdila tista "lisička je prav zvita zver", ker je bil šok popoln - kot ob mojem sporočilu, da smo zaključili....

Urednik lisjak mi je sicer malo prej še polnil glavo s "strateškimi ugotovitvami", da se pač lastnik nima z mano kaj pogajati, ker ne bo prihranka za Dnevnik: ko odidem, mora on - lisjak - najti novega dopisnika, ker je Gorenjska in posebej Kranj tako pomembna za....Spomini so še živi, ker sem nekoč k Dnevniku prišel tudi ob izjavah odgovornih, da z Gorenjske potrebuje časopis dopisnika, ker imamo v Kranju veliko bralcev.

Pa je sam hudič hotel, da jih ima Trma.si (po moji neskromni oceni) danes več kot Dnevnik takrat in posebej zdaj. Ker je bil moj odhod iz lisjakovega brloga pač dober za trmo. Mojo in tole, ki jo berete. Ker se je lisjak seveda zlagal za popotnico: nikogar ni zaposlil namesto mene šparovni junak prisluhov "glupi davki"! In zdaj ? Comedia e finita, bi rekli špagetarji. Res? Dnevnik sem pisal štiri desetletja in zato seveda "dolgo umiranje v enem dnevu" mojega časopisa ni razlog za veselje. Še za škodoželjnost ne.

Prav pa je, da sem imel prav. Trma je o(b)stala brez centa kakršnekoli pomoči, prihodka, dohodka, donacije ipd. Ker sem trmast mnogo bolj kot je lisjak zvit. Če bi bil, bi vsaj slutil, da ima gorenjska lisička "pod skalco nov kvartir". Pod blejsko skalco, seveda.

Ko zvem kako tako zgodbico, sem kot upokojenec seveda nostalgičen: bili so časi na Dnevniku in pri Dnevniku, ko se to bi moglo zgoditi. Ker te takrat profit ni - sunil v rit (oprostite izrazoslovju)! Ker so takrat šefi radi rekli: "Veš,Kranj je eden stebrov Dnevnika! Zato pričakujemo od tebe zgodbe, da bo tako ostalo!" PA SE PREJ ALI SLEJ VSAKOMUR IZTEČE NJEGOVA ZGODBA. TUDI LISJAKU SE BO. LISIČKA MU JE UŠLA, STARI SIVČEK PA TRMARI(M) PO SVOJE. KDO SI UPA REČI, DA JE DOLGČAS?