Še vedno sem prepričan, da ima Janša marsikaj prav. Vsekakor pa je njegova tragedija, da to pokaže tako, da nam je vsem - slabo. Ko si prepričan, da bosta Možin&Pirkovič dokazala, kako slab je Štefančič, si že v problemu. Kajti Janšo (in "janše") briga za to, kako kakovostne programe plačujem na javni tv, njega zanima le to kar na drugi strani "partijo" (poosebljenje antijanševega bloka). To pa je: medij v službi oblasti. Naše, kajpak. Zato so levi ustoličili svoje, desni pa skušali potem svoje...

Rezultat je "Marcel Pirkovič". Rodil se je televizijski Frankenstein, sestavljen po volji politike in njej podložnih in ideološko slepih. Ko sem videl "šou" na odru, me je bilo sram za Roberta Goloba. Ker naj bi on prinesel nekaj novega, je pa le nadaljeval agendo Marcela Štefančiča in vseh, ki so do orgazma uživali, kako se lepo tikata, kako sta si simpatična, kako imata skupnega sovražnika. Ko bo jutri zapel telefon, bo "Ti, Robert, tole bi moral urediti..." normalen začetek stavka kot je zagotovo Pirkovič dobil klice, ki so ga pripeljali do novinarsko-voditeljskega dna.

Sprega politike z novinarstvom je jasna in javna. Veste, koga se je ob tem treba najbolj bati? Objektivnih novinarjev. Razlagalcev pravice in resnice. Tistih, ki nam trobijo, da so nad politiko. Če bi Pirkovič zmogel javno povedati, da se rokuje z desnico in Štefančič, da ima srce na levi strani, bi se približali temu, da ne bi več gledali zlizanosti te ali one politike ali politika. Robert Golob si je naredil slabo uslugo, ko je dal legitimnost tistemu, ki je še včeraj jasno vedel, kdo so "naši" in koga je treba "med njimi" poiskati. Je dal spisek predsedniku vlade?

Kdo nam torej ne laže? Oder in predstava na njem. To je bil najboljši "reality show" javne televizije. Toliko kot je bil to "dan zmage novinarstva, svobode in demokracije", toliko so ljudje želeli Šarca&Bratuškovo v ministrskih foteljih, kajne! Pa bosta. Golobnjak je ponavadi zaprt in golobe spustijo iz kletke, da se naužijejo neba in višin. Golob to že uživa, a prej ali slej golobar golobe pokliče nazaj tja kjer jim je mesto.

Za vse Golobe in golobe to velja. Kot tudi za "jamstva demokracije" kot je Štefančič ali za "utelešenja pravega novinarstva" kot je to Pirkovič. Ne bi me motilo, če ne bi tega moral plačevati tudi jaz. Ki bi si želel gledljiv program ob katerem bi bil bogatejši za kako spoznanje, kak dvom, kako resnico, kako izkušnjo.

No, saj dejansko sem: levi se vračajo po puču desnih in nekoč bo verjetno spet obratno. Božanje goloba je znak navezanosti na živo bitje. Tako kot je na dan svobode šefa svobode božal novinarski legendarni voditelj, je bilo nagnusno. Ne samo zaradi dolgih las ostarelih slovenskih "plejbojev"....

Miran Šubic, ki na slovenski televiziji pogreša slovenski šport, slovenske filme, slovensko zabavo....prav mi je!