Bojan je bil vedno priden medvedek in je govoril v eter. Potem je prišel pa volk Janez in je iz etra spodil medveda. Pa je šel medved Bojan k Miranu lisjaku, ki mu je dal dober brlog in mastno hrano za čez zimo. Medved Bojan tega ni pozabil in je potem odšel v državbni brlog, ker v njem ni bilo več volka Janeza (kdor se z volkovi druži, mora z njimi tudi tuliti...). In medved Bojan je lisjaku Miranu vsako zimo lepo poslal priboljšek kjer se je hvalil, kako dober je. Potem pa je zopet prilomastil volk Janez in skušal podreti brlog meveda Bojana, ki je iz državnega brloga krmil lisjaka Mirana...

Potem je lisjak Miran napisal srceparajoči komentar o napadu na medveda Bojana. S katerim sta tako dobro shajala, da je medved Bojan poslal lisjaku Miranu 10 jurjev evrov iz državnega brloga, obenem pa še 13 jurjev plačal enemu iz lisjakovega krdela, ki je bil sicer v službi pri lisjaku Miranu, a je malo kapnilo še iz Bojanovega brloga....Taka je ta naša slovenska basen.

Zlobnež bi pomislil: Bojan Veselinovič je moral z državnega radia 2006 med Janševo vlado in je takoj dobil uredniško mesto v ekipi Dnevnika Mirana Lesjaka. Potem je odšel v državno STA, ko Janša ni bil več na vladi, a se je letos vrnil...Vmes je STA vsako leto Večeru, Dnevniku, Financam plačevala oglase!? Državna agencija se je z državnim denarjem reklamirala v zasebnih medijih!? Torej je (vsaj letos) Janša plačeval kot predsednik vlade oglase z državnim denarjem medijem, ki so - milo rečeno - na drugi strani političnega pola....Vmes je eden urednikov Dnevnika zaslužil 13 000 evrov od STA.

ZAGRENJENOST NEKOGA, KI NI BIL PRI KORITU? NA KATEREM JE TRENIRAL STROGOST MIRAN LESJAK IN MU VROČIL NAPOVED BRCE IZ SLUŽBE, DOVOLIL PA DA NJEGOV UREDNIK PIŠE POŽRTIJSKE TEKSTE ZA DRŽAVNI SPLETNI PORTAL, PLAČANO GLASILO NAJVEČJE OBČINE IN DRŽAVNO AGENCIJO? ZDAJ JE NAPISAL KOMENTAR, KI MU KOT MNENJU NE GRE OPOREKATI. IN ZAGOTOVO JE V NJEM MARSIKAJ TAKEGA, DA SE ČLOVEK LAHKO STRINJA. ČE GA LE NE BI NAPISAL NEKDO, KI POD KRINKO OBJEKTIVNOSTI LEPO ZASLUŽI Z STA. ČE GA LE NE BI NAPISAL NEKDO, KI JE DO STA IN VODILNEGA V NJEJ NAJMANJ PRISTRANSKI, A TEGA NE ZAPIŠE JAVNO.

Basni so v Sloveniji vse prej kot prispodobe. So del resnice. Spodaj podpisani sem proti temu kar Janšev potrčko počne, da bi ustrahoval Bojana Veselinoviča in STA. Toda: kdor ne pozna lisjakov medijske scene, nehote sledi občutkom. Ti pa niso tako enoplastni kot se zdi. /vir: Erar, STA izplačila.../.Če pomislim, da me je objektivne presoje (zaman) učil lisjak, sem hitro del basni: nikdar nisem tulil z volkom, medved mi je bil šef, lisjak pa...ni vreden besed!