Pozdravljen Britofljan!

Ker mi po nastopu tvoje funkcije nisi več dvignil slušalke in se nisi odzval na čestitko (bil sem prvi, ki sem tvojo vlogo v NZS javno objavil), ti kot nekdanji Primskovljan pišem "v sosednjo vas" kjer si nekoč naredil veliko, da bi NK Britof bil NK Triglav in kjer si imel svojo nogometno šolo, ki je utonila v - podpovprečnosti, ki naj bi se je ti bal!? Res? Brane Pavlin in Luka Pavlin in Gregor Šmajd so bili nekoč "antiTriglavani", Triglav pa je ob tem splaval iz povprečnosti v vrh našega mladinskega nogometa. Zdaj je žal pri dnu...

Ko si odgovarjal avtoru obeh zapisov in nanjinemu tretjemu soimenjaku, te slednji ni vprašal nečesa kar bi te po mojem moral: KAKO JE MOGOČE, DA V REPREZENTANCAH SODELUJETA VA TRENERJA, KI NISTA NIKDAR VODILA ALI VADILA MLADIH V PRVI LIGI DEČKOV, KADETOV, MLADINCEV? V ČEM JE NJUN TALENT, NJUNA NADPOVPREČNOST, KOLIKO KAKOVOSTNIH IGRALCEV STA VZGOJILA V KOMENDI, MENŠU, DOBU...? NAGRADA ZANJU JE STATUS TRENERJA V REPREZENTANCAH, KI SO POD TVOJIM OKRILJEM. IN ONADVA IN ŠE KDO STA TESNO POVEZANA S TVOJIM NEČAKOM IN TVOJIM BRITOFLJANOM, KI DELATA V AGENCIJI ZMIYA! VERJETNO GRE ZA NAKLJUČJE, KER SE TI BOJIŠ (GLEJ NASLOV) PODPOVPREČJA? MORDA PA GA ŽELIŠ PREMAGATI TAKO, DA V REPREZENTANCO JEMLJEŠ TRENERJE,KI SE DO ZDAJ POVPREČNOSTI (REZULTATI IN DRUGI KAZALCI) NISO MOGLI OTRESTI?

Žalosten bi bil, če bi za trenutek pomislil, da ste Britofljani stopili skupaj in to dokazujete z naključji, ki so res neverjetna - trener, ki je povezan z Zmiyo, je lahko tudi s tabo, NZS, reprezentcami? SAM NIMAM VEČ NOBENE VLOGE V NOGOMETU ŽE DESETLETJE IN MORDA ČESA NE VEM. VEM PA, KAKŠNE ODZIVE DOBIVAM IZ SLOVENSKEGA NOGOMETNEGA PROSTORA KJER RAJE NE NAŠTEVAM IZRAZOV, KI TI IN VAM JIH NAMENJAJO TISTI, KI DAN NA DAN VADIJO IN USMERJAJO NAJBOLJŠE MLADE NOGOMETAŠE, A NIKDAR NISO POVABLJENI V REPREZENTANCE MLADIH SLOVENIJE. KER JIH NE "UGRIZNE" - ZMIYA?

Vem, da imaš preveč dela z ugonabljanjem podpovprečnosti v našem nogometu, da bi odgovoril. Tole pismo je v bistvu samo dokaz, da vsi nismo tepci, ki jim vi, pametni in vplivni. vržete v obraz nekaj fraz in praznih floskul, oni pa to "dol požrejo". ČE JE REKEL "PAVLA", POTEM BO ŽE RES. USODA DELA Z MLADIMI V NK TRIGLAV BI TE KOT DIREKTORJA VSEH REPREZENTANC MORALA SKRBETI. KO OD TAM BEŽIJO NADARJENI IN KO TAM NOGOMET V ROKE DOBIJO "NADPOVPREČNEŽI", BI SE MORAL OGLASITI. TAKO PA ZMIYA TUDI Z NJIMI VESELO POSLUJE, KAJNE?

Namesto podpisa pa tale fotografija, ko si me še poznal, se na klic odzval. Dan pred tvojim bleskom na EP proti Jugoslaviji v Belgiji....In potem sva se srečala še v Madridu, ko te je treniral Mourinho....pa še velikokrat kasneje tu, doma. Potem si pač prekinil stike in zato tole pismo. Lahko ga pokažeš ostalim Britofljanom....zelo sem jih cenil zaradi ljubezni in volje do nogometa. Danes so tam kjer je tudi Triglav in slovenski nogomet....v podpovprečju (pa brez namena kaj slabega napisati o klubu, ki je dal Mirana Pavlina pa Braneta Pavlina pa Luko Pavlina pa Gregorja Šmajda pa...