13 000 klikov, bralcev, obiskov nekega "one man band" medija je zgodba zase. Zame osebno pa je potrditev pravilne odločitve, ki ni bila lahka. Neki Miran (gimnazijski maturant po izobrazbi) je naredil marsikaj, da bi mi dokaz(ov)al, kaj lahko počne z mano in kako ga motim in ga moti tudi Trma.....Meni je izročal pisne sklepe, da me bo vrgel iz službe - zraven njega sedeči urednik pa je za lepe denarje v istem času pisal tako moderne "požrtijske članke" za državni spletni medij - "i nikom ništa"!? Pa pustimo Miranove zgodbe o načelnosti, meni je 13 jurjev klikov na Trmi zadoščenje. Uspel sem oditi "brez repov", ne pa brez spominov na nekega povzpetnika, ki ga je tako ali drugače naplavilo na sam vrh nekega medija kjer je padal in se vračal na uredniški stol skladno s tem, kako je pihal veter...Mene je odpihnilo iz časopisa, ki sem ga pisal štiri desetletja in Trma je zgodba o tem, da naj človek skuša početi kar mu pač paše.

Paradoks je seveda tale: vzporedno z rastjo branosti Trme pada branost v Miranovem carstvu: objektivni razlogi? Nedvomno! Subjektivni? Nikakor: odhajajo vsi, le odgovoren za branost ostaja. Torej je vse v redu - kot na Trmi in s Trmo. Taka zadovoljstva človeka prepričajo, da je v nekem trenutku ravnal prav in žalostno je, da nisem čustil potrebe komu stisniti roko (drugi pa seveda meni ne). Najmanj tistemu, ki me je nosil v želodcu od takrat, ko sem mu prvič upal oporekati - ne za šankom ali vogalom, kar javno in v obraz. Potem je na meni treniral strogost kolikor jo je pač hotel, zlahka sem zdržal.

Trma ni posledica Miranovega odnosa do Mirana (imava pač enako ime...a samo to), a nosi neko sporočilo: zmogel sem sam ustvariti medij, ki pridobiva, on še naprej krmari bolj ali manj nasedlo barko, ki je pa še vedno bankomat za lastnika....in slednji seveda z migom prsta lahko Mirana pošlje na cesto. Mene ne more nihče več - sem že tam.

Trma je torej dejansko terapija za spoznanje o "miranih", ki krmarijo "main stream medije" pri nas. Kopica jih je in ne morem verjeti, da nobenemu (več) ne služim. Zato bo Trma (tudi ko jo bom bral samo jaz...) zdravilna za moj nemiren duh, ki je povzpetnike tipa Miran vedno težko prenašal....in obratno, hvalabogu!