GOLOB miru mora v golobnjak, prileti pa bojeviti (rdeči in ne črni) KOS. Iste baže tiči skupaj letajo, kajne? Kaj nam povedo o aktualnem trenutku izpeljave imen in priimkov? Logično je, da so pod bohinjskimi gorami zasačili PODGORŠKA, ker je zmotno mislil, da greha (s plačanim ali sponzorskim dopustom) ni že ob jezeru pa bi moral malo višje...POČIVALŠEK mora počiti, tole je bilo preveč za njegovo pamet. JASNIČU pa je vse jasno, samo da je - oblačno. Gospa PIVEC bi še "pila, nič plačala" in ne pozabimo: za mnoge je MESEC preveč "za luno". BRATUŠKOVA bi se bratila z vsakomur, ki bi ji jamčil oblast, a "nema bog brata" v njenem Kranju....Pomanjševalnic za šefa stranke, ki stoji za korupivnim ministrom? TO NI N(IČ)! Drži kot pribito. Janeza smo obdelali kar v naslovu, ker je pogruntavščina Trme (si delamo malo reklame...) najboljši opis volitev letos: Z JANEZOM NE,NIKAKOR JA ZA JANEZA , NE JANEZU PA JE CILJ VEČINE OSTALIH....na levi,jasno. Za pomoč prosimo bralke in bralce: na FAJON se rima samo - kujon! Ampak tega dami pač ne smemo pritakniti, če pa izpustimo o, bo FAJN kar bo razjezilo vse, ki je ne marajo...Mitraljez (v drugi vojni) pa je bil (nemški dokler ga niso zaplenili partizani) ŠAREC, a je slednji po desetletjih "vrgel puško v koruzo" (Šarca pa iz vladne palače).

Joj, kakšne pokam, kajne? Kako sem duhovit in pameten, kajne? Pa saj sem dejansko boljši od vseh teh, ki jih tule obravnavan. Dejansko bi jih zlahka nadomestil. Vsaj pri koritu....TOLE PA ME ZAČETNI DEL MOJEGA VOLILNEGA PROGRAMA. KI PA GA NE BOM UPORABIL, ČE BOM LETOS PO VOLITVAH ZADOVOLJEN Z NAŠO IZBIRO. KAR POMENI, DA GA BOM UPORABIL....

Od nekdaj pa velja škoda, ker n moja) pogruntavščina: beseda VOLIVEC ima na začetku VOLA. In na koncu in vmes tudi...., to pa vem iz izkušenj!

Ko sem nekoč malo razgrajal pri sosedih, mi je natakar rekel: "Dečko budi MIRAN! IN SEM BIL IN SEM.