Nekaj gnilega je v deželi smučarski! Štejem direktorje, vodje in ostale na strani Smučarske zveze Slovenije! Malo morje jih je. In potem pogledam na rezultatsko lestvico današnje tekme na Hrvaškem. Trije Hrvati med 15 in potem (k sreči) naš Slovenec...Pa smo rekli: Kostelići so pač naključje, se zgodi. In se je dogajalo res veliko. Kaj se je zgodilo nam, smučarskemu narodu v smučarski državi!?

Nekoč je Slovenija obstala, ko je Bojan Križaj stisnil držali palic in....Ali pa, ko je Rok Petrovič zmagoval, ko ni nihče mogel verjeti. Pa celo v našem okolju smo imeli Grego Grilca, bil je "zraven" kot se reče. Danes: Hrvatje so po Kostelićih delali in delajo in imajo slalomsko velesilo. Kaj smo delali mi? Oziroma: kaj počenjajo leta in leta vsi ti trenerji, specialisti disciplin, vodje, funkcionarji?

Kavčarji smo lahko neznalčki, zafrkantje in še kaj. Lahko smo deležni posmehovanja tistih, ki so od nekdaj privilegirani v privilegiranem športu, ki so ga danes na Sljemenu (Hrvaška) spravili na kant - ali pa je tam že dolgo časa. Lahko v spomin prikličete tri slalomiste, ki danes vozijo za Slovenijo?

Bojim se, da mi kavčarji, laiki, neznalčki, kritizerji nimamo besede. Besedo imajo bogovi našega smučanja.Besedo imajo mediji, ki so toliko manj kritični kot smo kritični mi, ki posredno ali neposredno vse to plačujemo! Kako smo bili ponosni, ko je Kostelić govoril slovensko tako dobro kot materin jezik! Se bomo morali učiti hrvaško, da se bomo približali velesili v smučanju....!?

Žal je treba pomesti tudi pred domačim pragom: gledamo vsak dan na Krvavec. Koliko nadarjenih kranjskih smučark in smučarjev imamo? Priznam: ne vem. Upam pa da vsaj toliko kot imajo Hrvatje odličnih slalomistov....Nas je kaj sram?