1.

Zlobne in grde so misli in besede, da je naš župan Matjaž Rakovec 10 dni na Japonskem bil na izletu. Da je vzel s sabo "boljšo polovico", je logično. BILA STA V NAJBOLJ SREČNEM MESTU NA JAPONSKEM. OZIROMA V MESTU NAJBOLJ SREČNIH LJUDI. URADNO!!! Kar je seveda odlično: zdaj se bomo njune in japonske sreče "nalezli" tudi mi. Ki nismo tako zelo srečni brez prave avtobusne in železniške postaje, brez nekaj športnih dvoran, brez doma upokojencev, brez...KMALU BO BOLJE!

2.

Japonci so kaveljci: v nekaj urah so iz mesta srečnih v glavnem mestu! Z vlakom. Mi smo se komaj izborili, da zaradi vlaka (160 na uro...) ne bo ta država podrla ducat in več hiš na Orehku! TRI URE PA POTREBUJEMO VČASIH (NO, MALO PRETIRAVAMO...) ZA POT OD BITENJ NA DRUGI KONEC KRANJA, KER JE MOST ČEZ SAVO ZAPRT. SAMI SMO KRIVI: JAPONCI SE Z VLAKOM PELJEJO 500 NA URO IN TUDI NAŠ ŽUPAN JE SKOČIL V TOKIO....IZ FUKUIA!

3.

Če Japonci imajo ostanke dinozavrov, med nami živijo še bolj zanimiva bitja: POLITIČNI DINOZAVRI SO TO IN RAZMIŠLJAJO IN DELAJO TAKO KOT VELIKE ŽIVALI VEDNO: OKORNI SO, POTEPTAJO KOGA, RADI POŽREJO SOVRAŽNIKE... Najhuje pa je, da naši politični dinozavri razmišljajo tako zdaj kot prej in vedno samo o enem: o občinskem koritu ... in kaj komu prinaša!

Priznajmo: ure in ure se je vozil naš župan med srečne ljudi, a tudi tu znamo delati kaj kot Japonci! PA ŠE PAMETNO MESTO SMO, KI GA OBČUDUJE VES SVET!

čEPRAV ŠE NE VERJAMEMO POVSEM, DA SO JAPONSKI PRIHODNJI POBRATIMI NAROČILI ŽE 1 000 000 CEKARJEV OZIROMA KARTIC, KI SO JIH POVSEM "SEZULE", PA SE JE DO NAS IZ OBČINSKIH SOBAN ŽE PRITIHOTAPIL NAČRT, KI MU NI PARA IN JE LOGIČNA POSLEDICA VELIKONOČNEGA OBISKA V FUKUIU:

POBRATENI MESTI SE BOSTA OB VSEM SKUPNEM IMENOVALI FUKUI+KRANJ = FUK(UI)(KR) ANJ = FUKANJ! S TEM BO MISIJA DELEGACIJE TAM KJER VZHAJA SONCE ZOPET VSE OSUPNILA: ZDRUŽENO BO SREČNO IN PAMETNO MESTO, DA O VSEM OSTALEM KAR NAM OBLJUBLJENO POBRATIMSTVO PRINAŠA, NE PIŠEMO!

PS

žAL ŠE VEDNO ČAKAMO NA TISTO, KAR ZANIMA VSE, KI PLAČUJEMO TE MEDNARODNE MISIJE NAŠEGA ŽUPANA ETC.: KAJ SE JE TAM DEJANSKO DOGAJALO 10 DNI, KAKŠEN JE BIL PROGRAM URADNEGA OBISKA, KOLIKO JE VSE TO DEJANSKO STALO IPD. ITD.

NAJ ŽIVI FUKANJ = CELOTA PAMETNIH IN SREČNIH LJUDI!