Od 7.9.2023 skušam opozoriti, da me onemogoča Matjaž Rakovec, župan Kranja. Skupaj z vzvodi njegove oblasti. Podprl je ravnanje uradnika Klemena Malovrha, ki mi je preprečil poročanje z dogodka, ki sem ga in smo ga plačali davkoplačevalci Kranja. Kasneje je isti župan preprečil in preprečuje sprejemanje uradne pošte mediju Trma.i in Miranu Šubicu, novinarju.

Danes je svetovni dan medijev. Tudi tega, ki ga berete. Uradno smo registrirani pri ministrstvu kot to zahteva zakonodaja RS. Ob tem dnevu pristojna ministrica za javnost pove tole:

Tako govori koordinatorka stranke Levica, intelektualka, vidna predstavnica izvršne oblasti, ko je treba javnosti ponuditi eno plat njene politike. Drugo si preberite spodaj:

Ne, ni zavzela stališča. Nikdar nisem prosil, zahteval ničesar drugega. Le stališče političarke, ministrice. intelektualke. Kot bi to pričakoval od mnogih drugih, ki so polni besed o svobodi. Taki in drugačni. Ministrica se ne takrat, ne kasneje NI ODZVALA Z BESEDICO! Danes pa berem, kako opisuje moj medij med vrsticami. KER TRMA SI NE PREJEMA NOBENIH SREDSTEV OD DRŽAVE, OBČINE, SPONZORJEV, DONATORJEV, KOGARKOLI. SMO NEODVISNI IN SVOBODNI - A NIKDAR NE BOM ZAPISAL, DA SMO GLASNIKI EDINE IN ENE SAME RESNICE ALI, DA SMO ABSOLITNO OBJEKTIVNI. KO SEM PISAL MINISTRICI, SMO NAŠTELI 18 000 000 OZIVOV NA NAŠE PISANJE, ZDAJ JIH BO KMALU 20 000 000.

Verjamem v pravno državo. Borim se zase in za vse novinarje, ko nosim nagobčnik in protestiram. Ne gre za to, kaj pišem - gre za to, kdo mi to lahko prepreči. In tisti ima ime in priimek.

Presodite sami. Politik na čelu neke občine lahko dovoli/omogoči onemogočanje dela novinarju. Mu prepreči vstop na javni prostor, ki ga ogradi z varnostniki kjer poteka dogodek, ki ga isti novinar kot davkoplačevalec plača. Nato o tem ne zavzame stališča, ne zmore drugega odgovora kot "brez komentarja". Enako bivši novinar in borec za novinarstvo proti politični oblasti Bojan Veselinovič kot direktor mestne uprave, ki jo plačujem kot davkoplačevalec. In plačujem tudi podžupana Janeza Černeta /SD/ in podžupanjo Manjo Zorko/SD/. V rokah imajo milijonski proračun, stotnijo podrejenih uradnikov - JAZ PA SEM POPOLNOMA SAM IN TO ME NAVDAJA S PONOSOM: NAGOBČNIK SI NADENEM, KER MI GA ONI NIKDAR NE BODO - A JIH OPISUJE BOLJE KOT KARKOLI. KRANJ JE VSAJ PO TEJ PLATI POKOPALIŠČE DEMOKRACIJE IN NA DAN MEDIJEV JE TO TREBA ŠE POSEBEJ POUDARITI!

Občanke in občani Kranja ! Če se strinjate z napisanim, potem to delite in razširjajte po spletu kakor le želite ali zmorete. Ne gre za enega tečnega lokalnega novinarja in dejansko nepomemben medij, gre za spoznanje, da se malo proč od velike politične in medijske scene dogaja UNIČEVANJE NOVINARJA IN MEDIJA S STRANI TISTIH, KI NAJ BI BILI NOSILCI SVOBODE, DEMOKRACIJE....A SO LE NOSILCI OBLASTI, KI JIM DAJE MOŽNOST TEPTANJA POSAMEZNIKA!

Kranj, Slovenija si tega ne zasluži in to njihov početje ni Kranj in ne Slovenija! Za to se borim naprej in ne bom nikoli odnehal. Ker sem trma/st....

Miran Šubic, univ. dipl. novinar ob svetovnem dnevu svobode medijev

Zg.Bitnje, 3.05.2024