Profesor, ki je znan kot politični komentator in bil vodja volilnega štaba predsednika Turka, je od včeraj "bivši" na filozoski fakulteti. Senat univerze zaradi sumov, obtožb o spolnem nadlegovanju in še čem ni podaljšal njegove profesure.

Minister je omogočil, da zavod (kjer je bil ustanovitelj, predstavnik za stike z javnostjo) in še kaj dobil zajetno vsoto denarja. Pri tem je prišlo do interpretacije pogojev tudi zato, da je eden od nosilcev projekta lahko teolog. Ker se ta zavod pač postavlja na stran družine, proti (nekaterim) cepljenjem.

"Levi mediji" (rtv slo, Delo, Dnevnik, Necenzurirano) o prvem dogodku do danes malo poročajo ali pa sploh ne. Glede na to, da gre za silno znanega profesorja, ki je bil na nacionalni televiziji kot doma, je to čudno. Seveda pa isti mediji "nabijajo" ministra kar se le da.

"Desni mediji" o ovinkarjenju ministra in njegovih pri razpisu ne poročajo. Požareport, Nova24, Siol...so skopi z informacijami ali pa jih sploh ne objavljajo. Pač pa "nabijajo" profesorja.

TRMA JE V ZADNJEM ČASU OBJAVILA ZAPISE O POSKUSU POLITIČARKE, DA RAZBIJE KRANJ NA DVA DELA. ALI PA - NA PRIMER - O NENAVADNEM DIPLOMIRANJU MESTNEGA SVETNIKA. IN O ZANIMIVI ZGODOVINI NOVE NAČELNICE UE KRANJ....IN ŠE X PRIMEROV.

NACIONALNI, LOKALNI, LEVI IN DESNI IN VSI OSTALI MEDIJI O TEM BOLJ ALI MANJ MOLČIJO. MNOGI ZATO, KER PREJEMAJO EVRE ZA PLAČANE ODDAJE, PRISPEVKE, PRILOGE IZ JAVNEGA DENARJA. DRUGI ZATO, KER SO PREPRIČANI, DA JE "SELEKCIJA INFORMACIJ" NA LOKALNI RAVNI PRAV TAKO POTREBNA KOT NA NACIONALNI.

Upam si zapisati, da je minister poniglavo skušal javni razpis obrniti v prid tiste ustanove, ki je "njegova" ideološko ipd. Upam si zapisati, da senat univerze ne razreši nekega profesorja kar tako. In upam se spomniti, da predsednik računskega sodišča ni pokazal dokazila, ki naj bi ga imel o soglasju za njegov ekstremni prihodek od svetovne nogometne orgnizacije.

Trma kot sleherni medij ima selekcijo informacij. Prav tako smo komu bolj in komu manj naklonjeni, če nas bere nekdo, ki o našem okolju res nič ne ve.

Z bistvenim pojasnilom: za vse to nas nihče ne plačuje in nismo del nobene politične, interesne in še kakšne opcije.

TRMA = SAMO SVOJA,SAMA SVOJA,SAMOSVOJA! /v dobrem in slabem/