Zastonj se še maček ne ....! Pregovor, ki pade v vodo v vladnih sobanah, pri ministru za zdravje, na srečanju svobodne stranke pa zagotovo še kje! Tam povsod deluje PROSTOVOLJEC LETA 2022, GOSPOD NJEGOVAN! Njegov nasvet je zlata vreden, prosto po pregovoru...

Svetuje o varnosti, je na vratih ob sprejemu strankarskih veljakov, skrbi za varnost ministra za zdravje, ki mu strežejo po zdravju ipd. Vse prostovoljno, vse brezplačno! Bo prejel "jabolko navdiha", še je čas!? Ta človek neizmerno širokega srca je vsem na voljo prostvoljno. Preprosto: pokličeš, prihiti na pogovor, deli nasvete in odide. Plačilo? Verniki bi rekli "bogplačaj", vsi ostali pa imamo odprta usta in izbuljene oči: še so med nami taki, ki delajo zastonj, brez plačila, za državo in vse nas. Da je predsednik vlade skrit očem, če je to potrebno, skrbi Njegovan. Da ministru za zdravje ne ogrožajo zdravja, evo Njegovana....Pa je reden gost pri vseh iz kroga tistega predsednika vlade, ki je pred volitvami valjal po usstih "transparentnost"...zdaj je odvisno njegovo in bližnjih življenje od prostovoljca Njegovana! Kaj vsi strokovnjaki ipd., Njegovan ima odlične izkušnje: je že bil nepravnomočno obsojen, pravosodje torej obvlada.

Prejšnji predsednik vlade je imel nadvse podobnega svetovalca. Z njim sta gulila trdo zaporniško postejo in se ob ričetu spoznala - potem je davčni optimizator v osebnem stečaju bil svetovalec predsednika vlade, ki je to kajpak zanikal. In je bil svetovalec neulovljiv našemu pravosodju in je še. Bivši predsednik vlade je torej dal zgled sedanjemu in mi pri tem prostodušno ugotovimo: "vsi so glih...."

Ljudski glas je pogruntal tudi tole: tisti, ki je bil morda v mladosti malo lumpa, je bil kasneje odličen policaj. Ker je veliko stvari spoznal preden jih je preganjal. Kdo bi zameril predsednikoma dveh vlad iste svobodne, demokratične države, če jima svetujejo taki prostovoljci.

Gospoda Njegovana pa Trma predlaga za Trmino osebnost leta, prostovoljca leta, dobrotnika ipd. Ker - naj si sposodimo iz našega okolja - mi v srcu dobro mislimo.....oni pa delajo kar hočejo!

Miran Šubic, ki je bil najdražji svetovalec župana vseh časov...si predstavljate, da danes zapišem, da sem pomagal zastonj, z nasveti....saj bi me križali na Slovenskem trgu! Bil sem torej OD OBLASTI NEGOVAN - NE PA NJEGOVAN!