S prijateljem Boštjanom sva kolovratila po Belgiji, Nemčiji, Nizozemski. Z dvema vstopnicama v žepu. Nepozabni spomini na dogodek, ki je kot prvi slovenski nogomet postavil trdno na zemljevid Evrope in sveta. Bil sem zraven in ponosen sem na to: rajanje v Charleroiu in seveda na trdu Damm v Amsterdamu so doživetja, ki jih nikdar ne pozabiš. Ko sva se tako vozila po Belgiji, sva si na poti na prizorišče prve tekme Slovenije želela še kaj ogledati. Tudi prizorišče slovite bitke z Napoleonom - Waterloo. Presenečenje je bilo popolno - izid bitke na tistem polju se ni spremenil, midva pa sva ob hotelu zagledala avtobus naše reprezentance.

Nehote sva odkrila "skrivališče" Katančevih fantov, ki so na poti iz svoje baze postanek naredili v Waterlooju. Simbolika? Niti ne. Bil sem edini novinar, ki je za to povsem po naključju izvedel. Ker sem dobro poznal vodstvo in fante, seveda ni šlo brez fotografiranja.

Niti slutil nisem, da bo Zlatko "jugi" zabijal kot redkokdaj. Bil je nesporni prvi igralec moštva, ki ga je vodil Srečko Katanec. Kasneje sem napisal knjigo "Slovenija je šla naprej" pred SP v Koreji 2002. Zaželel sem vsem veliko sreče in nastale so fotografije .... Potovanje s prijateljem in druženje z nogometno žogo je ena od najlepših epizod v zbirki nogometnih potovanj. Danes se vse začenja znova, tudi Slovenci smo zopet zraven. V nedeljo je prvi preizkus, splet pa je že prepoln odzivov na nesporno najbolj pričakovan in gledan športni dogodek tega leta (vsa čast OI v Parizu in Touru in....). Naša država je zraven, mi smo zraven, nogomet je kralj športov....tudi po duhovitih odzivih (tale ima brado, a nekako sodi zraven)