V novinarskem življenju sem doživel marsikaj: zažgati so me poskusili, mi metali v pročelje vsemogoče. Grozili so mi nasilneži, kriminalci pa politki vseh sort, ugledni poslovneži, odvetniki. Del tega je dejstvo, da delujem tu kjer živim. In prihajam z ljudmi v stik, se srečujem z njimi. Z odzivi se mora novinar sprijazniti kot v pregovoru "milo za drago": če jaz druge izpostavljam javnosti, potem je prav, da se odzivajo. Kritika me vedno malo zaboli kot vsakogar. A so izjeme, ko se to ne zgodi.

Pomislite, kranjski direktor, ki je to postal po poilitični volji in z zeleno lučjo župana, me obtožuje krivde za poslovno škodo!? On, ki je napajan iz javnega korita, je našel krivca za to, da tisti, ki se drenjajo okoli istega korita morda jutri za njegove prekopirane projekte ne bodo dali "prostovoljnega" sponzorskega denarja, ki nič drugega kot moj denar. Ki ga osebno dobiva tudi on, s plačo. Projekti kjer je zraven dobrodelnost kot krinka povsem drugačnih vsebin, me vedno malo novinarsko "spodbudijo". In nič narobe, če sem pri tem edini kritičen.

Direktor Klemen Malovrh je stopil v dolgo vrsto tistih, ki bi radi "ubili prinašalca slabih novic". Zato, ker ni znal in zmogel ali hotel zadeve izpeljati sam (kaj le počne 8 ur dnevno 5 dni na teden?), je najel in plačal zunanjo sodelavko za 15 jurjev! To ga ne moti, moti ga moje novinarsko škodovanje oziroma poslovna škoda, ki naj bi jo bil ali bom povzročil!? Isti direktor ni niti z besedico zmogel ovreči mojih zapisov. Ker tega ne zna? Ker ga še niso naučili komunikacij z novinarji, javnostjo? Ker je tisto kar on naredi, zagovarja - suho zlato!?

Malokrat se mi je zgodilo, da se nekdo tako brez sleherne podlage spravi na moje delo. Malokrat sem šele po določenem času dojel, koga smo dobili na javno funkcijo, da zapravlja moj denar. Malokrat sem bil tako razočaran nad tem, na kakšni ravni komunikacija poteka. Nikoli ne bom pristal na take obtožbe in bom ponovno zapisal: nič se ne bojim pojasniti nikomur kar zapišem in vnaprej in za nazaj priznam, da se velikokrat motim.

Tukaj moram pa dodati še sporočilo gospodu Malovrhu (in vsem Malovrhom v Kranju in širše): VAŠ PRITISK IN VAŠE OBTOŽBE SO NEDOSTOJNE FUNKCIJI, KI JO OPRAVLJATE!