V življenju sem izgubljal in dobival mnoge tekme. Ena od njih je zame na prvem mestu po čustvih. Leta 2011 je po osvojenem 7.mestu na dejansko povampirjen način neka ozka klika funkcionarjev skušala NK Triglav zabrisati iz prve lige čeprav ni imel enega samega centa dolga, vse plačane obveznosti in tako naprej. V tisti bitki je klub zmagal in zmagal sem tudi sam. Ker se nisem pustil "lustrirati" iz nogometa in kluba kot je to želela takratna članica vodstva NK Triglav Alenka Bratušek. S tedanjim predsednikom NZS Aleksandrom Čeferinom sva leta 2023 nekako zaključila to umazano zgodbo, ki pa še danes zame pomeni osebno travmo. Ker se je izkazalo, da sploh ni bil problem klub, ampak jaz: preglasen, premalo ponižen do bogov nogometa.

Danes so iz lige vrgli NK Rogaško, ki se po ničemer /tradicija, rezultati, zgodovina, delo z mladimi ipd./ ne more primerjati s kranjskim Triglavom. Tudi o razlogih nočem nič ugibati, prej ali slej bodo morali biti znani in javni. Si pa lahko predstavljam kako je ljudem v klubu, ki je doživel rezultatiski vrh (jutri bod igrali v finalu pokala, če bodo...) in po drugi strani nesporno dobil lekcijo od vladarjev nogometa. Zato, ker se licence niso jemale klubom, ki so zabredli huje kot mali klub iz Slatine....To pa vem in poznam. Ker so ti klubi imeli botre, Rogaška pa je malo preveč kazala "roge" tistim, ki bodo legalni odvzem licence zapakirali kot je treba.

Ko sem zgornje mnenje (morda) bodočega ustavnega sodnika Rajka Pirnata poslal na NZS post festum naše zmage (ostali smo v prvi ligi...), ni bilo niti besedice odgovora. Dali so ga v predal. Molk je najboljše orožje. Ignoranca z vrha. A to mnenje je dejansko slika in prilika, kako so se me in Triglava lotili.

Takrat sem v bitki za nogometno pravico prvič uporabil splet. Klubska spletna stran je "pregorela", podporo so nam izrekali številni, spomnim se takratne "zveze borcev" ipd. Morda smo tudi zato zmagali: jaz nisem bil politično nogometno lusatriran kot je terjala naveza Čeferin/Bratušek, Triglav je ostal prvoligaš.

A leta 2011 sem iz nogometa odšel in nastala je Trma. Odšel sem po premisleku. Če bi ravnal čustveno, bi bil še danes tam. In če je bil nogometni del mojega življenja v nekem trenutku le še preteklost, je geslo (ki so ga po mojem odhodu logično zamenjali) "Triglav = trmast" morda rodilo Trmo, ki je zdaj na prelomnici. Preprosto je presegla samo sebe kot je tedaj NK Triglav bil dejansko mnogo večji in pomembnejši in vplivnejši in uglednejši kot je to realno res bilo.

Nauk zgodbe in življenja: nisem dovolil, da me politika odstrani iz kluba in nogometa. In imel sem prav.

Miran Šubic, ki sem ponosen na vse, kar smo v nogometu v Kranju storili...Množina!!!