Zadnje tedne je hudič obsedel vse nas. Prihaja v obliki oddaje Utrip na male ekrane preko nacionalne televizije. Enkrat je avtor zadrti "janšist", drugič utripa zadrta "komunajzarka". Jasno: eni norimo, ker nam hočejo na televiziji sporočiti, da so nemški morilci pobijali Dražgošane, ker so tako hoteli prtizani in drugim se meša, ker je za vse slabo v tej dežli kriv predsednik vlade.

Se pa da zadevo lepo rešiti z uravnoteženjem kot mu rečejo na televiziji. Eno soboto naj Utrip pripravi Janez Janša, drugo pa Milan Kučan (žreb naj določi vrstni red). Obe oddaji naj bosta "v špici" opremljeni z navodilom: "vsebina ni primerna za pristaše ...., ki naj si ogledajo ob prisotnosti starša ali skrbnika ali vsaj predsednika lokalnega odbora stranke ...".

Nič lažjega torej za naš denar. Kajti vse to utripanje rdečih in črnih in vseh ostalih itak mi plačamo. Honorar naj bo bogat - Milanu bo prav prišel k pokojnini (da je prebogata itak ocenjujejo smo škodoželjni), Janez pa si bo mirno lahko (z javnimi dokazili) plačal počitnice od Mavricija do državne vile na Bledu in bo vse račune predstavil - kajpak - kar v oddaji Utrip.

Kaj pa tisti, ki morda ne prisegamo na nobenega od zaželenih avtorjev? Ki imamo - ali si samo domišljamo - svojo pamet in z njo svoje napake in njih posledice in svoje dobre odločitve in njih posledice? Da jih je še dosti, ki jih lahko izberemo mimo teh dveh? Res jih je, a njihovo vsakodnevno utripanje naravnost sili, da smo obsojeni na Milan&Janez izbiro, ki to sploh ni več.

Aja, še en nasvet lahko nič kaj skromno dodamo: pa berite Trmo, ugasnite plačane utripajoče zvezde in se posvetite mediju, ki je - zastonj. Gorenjcem prijazna beseda ima razlago: TRMA = SAMA SVOJA, SAMOSVOJA, SAMO SVOJA - ZATO NAM NE DAJO, DA BI USTVARILI TV UTRIP....PA GA USTVARJAMO KAR SAMI!