Danes je dan, ko so mnogi pozabili na "materinski dan". Pa so mnoge mame tudi v službah, tistih težkih. Pa ni čas za kako posebno praznovanje, so čela nagubana s skrbmi. Zame je to zanimiv datum po drugi plati: še 24 mesecev pa bom - upokojenec. Če bo zdravje (!) in če se kaj drugega ne spremeni. Dober občutek? No, ja: zdaj gledam kako bo država pomagala samostojnim podjetnikom kar sem že od 1.6.2019 in z veseljem ugotavljam: ni mi žal. Zlobnež bo rekel: seveda, ker si na občinskih jaslih...! In glej ga šmenta: spet sem ravnal narobe, ker sem bil očitno v vsem tem času (Trma, Dnevnik ipd.) opažen kot zadrt Gorenjec, zadrt Kranjčan in kdor kaj potrebuje "svežega" s tega konca, to naroči in dobi. Če pa ne dobi, ni plačila. Trg dela deluje. In tako od 1.1.2020 delam za tistega, ki me na trgu dela želi plačati za tisto kar znam. Se da preživeti? No, ja: jamral nisem nikoli! Za plačo fehtat nisem nikdar hodil k svojim šefom pa sem preživel 38 let v istem podjetju! Z županom in občino sem odlično sodeloval, bil ustrezno mojim predstavam plačan in danes - kriza je pač tako velevala - sem prostovoljno na voljo, če me potrebujejo. Niti se silim, niti nisem tak, da bi v zapletenem času veliko razmišljal: ponudim kar znam - pa mir besedi!

Kdo bo v teh časih plačeval novinarja, samostojnega podjetnika? Umestno vprašanje, ker na medijski sceni samo spremljam, kako močan bo ogenj tega požara! Pobili bi se med seboj - to je ogledalo našega novinarstva. Rdeči pa črni pa Orbanovi pa Kučanovi pa tranzicijski pa svobodni pa revanšistični pa komunistični. Pa je resnica (moja in samo moja) takale: to sem začutil. In odšel, ko mi je bilo popolnoma jasno, kdo me vodi. Nekdo, ki je hinavsko na meni treniral strogost, jaz pa sem mu nosil "zlata jajca" z Gorenjske! Za tem stojim. Nekdo brez načel: meni je očital Trmo, njegov podrejeni šef (ki je vse prej kot to v zakulisju) pa se je za lepe denarje udinjal pri (dobesedno) konkurenci!? Meni je očital neprofesionalnost in neznanje in še kaj: sam pa je naklado časopisa dobesedno spravil na dno!

Zato bom jutri "pasel travo", če bo treba. In pri mojih letih je hlač in čevljev in še česa hitro dovolj. Virus bo pokosil slovensko medijsko sceno, niti respiratorji ne bodo pomagali. Zmagovalcev ne bo in lepega dne bo kdo tudi meni rekel: ne potrebujemo te več. Rešilna bilka je tista z začetka teh opazk - skušal bom zdrsniti v "penzjon". Ampak za Trmo bom pa še pisal...in če jih bo bralo toliko kot prvi dan (1) ali pa 10 000 (se je tudi že zgodilo....). Zdravi bodimo = odgovor tudi na medijski virus te naše uboge, predalčkane, prodane in kupljene, razkropljene medijske srenje......