Nisem gledal, nisem poslušal - priznam. Pač ne verjamem v evrokuhinjo in evrobiznis te vrste, z glasbo pa sem bolj na vi. Ampak: Trma prejema ogorčene evrovizijske odzive....

Štajerec pravi: "Voda? Ste nori, močvirniki,čuj!? Izredno dosti imamo te diktature ljubljanske, zdaj nam pa še po televiziji vodo taklole vsiljujejo? Špricer,jebemomast! In tota punca, čuj...gola in bosa!? Saj še za vodo nima, za špricer z janževcem pa jaz dam!"

Dolenjec pravi: "Cvajčk, ne pa voda! Voda je v Krki, veselica pa v zidanci! Kam nas pelje vse tole? Kje je tu Gadova peč pa še kaka lepota? Punca je zgrešila z naslovom, vsebino in zdaj se bomo smešili še v Evropi, ko so tam vsi za kaj drugega, ne pa vodo: Nemci žgejo pivo, Poljaki vodko, Francozi vino ... mi pa na tekmo z njimi z vodo!?"

Gorenjec pravi: "Kaj ima isto barvo kot voda? Dober šnops, auf biks! Ejga, kašna voda, dej mir: z vodo se še spodoben pretep ne bo začel, da ne govorimo o podlagi za pristop h kaki brhki punci - na vodno podlago ne boš nobene dobil!"

Taki so odzivi po domovini. In zdaj bi moral nekam vplesti še zahvalo Kristusu, ki je mnoge tako razburila - pozitivno in negativno. Pa mi je na misel prišlo samo to, da je on že vedel, kako je z vodo in gospod župnik pri maši lepo skrnejo malo vinčka pri obredu, voda jim očitno nikoli ni bila ravno pri srcu (in grlu). In če pri poklicnih poznavalcih Kristusa ipd. voda ni ravno čislana, je mogoče še čas za kako spremembo: Kristus ni nič kriv, da ji pomaga, gola in bosa bo daleč prišla, le vsebino pesmice bi morda lahko še prilagodili (vsaj v angleški inačici) za "tuji trg"...?