Ko jih poslušam in gledam (Jurša&..iz poslanske četice Desus) kako skrbijo iz dneva v dan za svoje riti, me ima, da bi ob besedi "upokojenec" zajokal ali kaj razbil. Njihov pohlep po zadnjem jurju od te države je postal že legendaren: so člani stranke, ki je v opoziciji, a oni so za vlado - imajo ministra, ki ni njihov član, a sedi v vladi kot njihov kader -so v stranki in niso ipd. BOLANO!

Zdaj pa sem se zbudil v - soacializmu. Ljubo Jasnič naj bi bil kandidat za vodenje stranke Desus. Je to še mogoče? Pa človek je bil nekoč predsednik socialistične mladine, zdaj pa naj bi prevzel stranko v času večstrankarstva!? Pri 73 letih mu ni dovolj funkcij. Nekoč ga je iz iste stranke spodil Karel Erjavec kot sekretarja - zdaj želi on biti namesto Erjavca, ki so ga spodili tisti, ki znajo šteti do 46 v parlamentu in jim na misel ne pridejo ne volitve, ne kaj drugega - le lastna rit.

Človek, ki se obnaša kot nesporni bog smučarskih skokov, bo zdaj vodil stranko, ki bi ji glede na bližajoči moj status (štejem mesece, ne več let..) moral pripadati tudi sam?! Odstavlja in postavlja vse, samo on je neodstavljiv!? On je močnejši od vetrne izravnave - leta in desetletja je na položajih, funkcijah in vedno "na stopničkah", nikoli v kvalifikacijah. NORO!

To je Slovenija danes: namesto mladih generacij naj bi jo vodili še naprej "rdeči buržuji", ki so nekdanje ideale zamenjali za nove, današnje! Medtem, ko policija dijake na protestih pošilja na sodišče, nam ta starček /desetletje starejši od mene, bodočega upokojenca.../ hoče urejati prihodnost!?

Upam, da se jutri zbudim in ugotovim, da Desusa ni več in da je Ljubo Jasnič padel pri doskoku že v pretekmovanju. Stari ljudje manj spimo, več pa sanjamo....