Nekoč so naši nogometni asi redno bivali na Brdu. Srečko je bil šef, na igrišču pa je bil to Zlatko. In je lahko Zlatko z Amirjem ali Miranom tudi kdaj malo zamudil, imel poseben apartma in sploh. Srečko je pametno negoval ego Mariborčana in dobil - gole. Ko je ego postal višji od Šmarne gore, je počilo. Od takrat je Srečko prizadet in užaljen in zdaj se bo zopet zgodilo Brdo: tam naj bi zrasel (?) nogometni center NZS in tam bo danes Srečko svojim največjim "sovražnikom" (novinarjev res ne mara) povedal, da je zopet tu.

Vmes bodo nastopile še lutke-marionete. Tako bi lahko rekli za IO NZS, ki v veliki večini pač le dviga roke za odločitve, ki jih sprejme kolegij ali predsednik NZS. Aleksander Čeferin je uspel skriti spodrsljaj s prejšnjim selektorjem, ki mu je izražal "dokončno podporo". Ali je našel zdravilo ali le mašilo, bo pokazal čas. Nesporno pa je eno: tako kot nihče (niti kupec Šmarne gore) danes ne sme in ne more oporekati Katancu, lahko vsakdo posmehljivo kaže na Čeferina. Če je on imel lutko v podobi prejšnjega selektorja, se mu lahko ta vloga zgodi v prihodnje. Bi Katanec prenašal okoli sebe "špiclje", ki bi se vozili okoli z reprezentanco in poročali predsedniku "iz zakulisja"? Težko verjetno. Srečka je namreč treba vzeti 100% takega kot je: vzemi ali pusti. Marionetke v IO bodo seveda tiho o tem, koliko smo že izgubili s prejšnjo zasedbo vrha reprezentance, da o ugledu nogometa ne pišemo. Tina Maze+košarka 2013=slovenski šport!? No, medijski odmev na Katanca je vendarle upanje, da ni vse izgubljeno.

"Niiso važni ooni, važno je, kako bomo bli mi ddobri na iigrišču!" = ena od legendarnih misli Srečka, ki ima lastnost, ki jo vsi poznamo - veliko, močno, pravo trmo! Srečno Srečko!