V zadnjih dneh se številni občani Kranja sprašujejo, kdo jih sprašuje v anketi o Kranju. Poudarek: ne gre samo za ljudi z območja, ki naj bi postalo "Severni Kranj", gre za širšo anketo, ki jo izvaja PODJETJE EPISCENTER IZ LJUBLJANE. Poklicali smo v tajništvo in dobili potrditev, da anketa o tem "kako bi bilo lahko bolje v Kranju" /tak opis smo dobili od sogovornice iz tajništva/ res poteka, PLAČNIK PA JE PODJETJE NETS.

Mestna svetnica in političarka Barbara Gunčar je torej v "politično delovanje" vključila svoje podjetje kar je seveda njena stvar. Toda: ista svetnica je bila ogorčena, ko je z njenim podjetjem (zaradi zmanjšanja stroškov in podvajanja vsebin) prekinila Komunala Kranj. Še več: direktorja je na seji mestnega sveta ostro napadla, ni pa povedala, da je še "do včeraj" z njim kot podjetnica sodelovala...Zanimivo pa je, da se njeno podjetje (ukvarja se s presojo kakovosti) "napaja" predvsem iz podjetij javnega sektorja oziroma z javnim denarjem. In tako bi se zdaj lahko zgodilo, da bi "rušenje" MO Kranj posredno plačevalo podjetje, katerega lastnica je MO Kranj. K sreči pa je bil poslovni odnos prekinjen že prej. PLAČNIKE PODJETJU NETS, KI SE OČITNO UKVARJA TUDI Z LOKALNO POLITIKO, POSREDUJEMO IZ JAVNE EVIDENCE ERAR (OD TAM SO TUDI VSI DRUGI JAVNI PODATKI).

Malo posplošeno so torej partnerji Nets tudi "plačniki" političnega udejstvovanja podjetja in njegove lastnice....Barbara Gunčar sicer neprestano poudarja pomen pomoči politike oziroma občine gospodarstvu, zasebno pa gospodarstvo (njeno) deluje - politično kot sponzor določene politične akcije. POUDARJAMO: ČE BI BARBARA GUNČAR ODSTOPILA KOT MESTNA SVETNICA KRANJA, BI BILO NJENO POČETJE ČISTO V DRUGI LUČI - TAKO PA ZA NAŠ DENAR PRIREJA ZAKUSKE, KUPUJE TEHNIČNE PREDMETE, PREJEMA SEJNINO...OBENEM PA NAM ŽELI ZRUŠITI NAŠO SEDANJO OBČINO!?