Politične umazanije je kolikor hočeš: leve, desne, sredinske, vsake. Toda biti človeško umazan, brez sleherne empatije do sočloveka, je dano samo nekaterim. Janez Janša to svojo sposobnost dokazuje znova in znova. Človek mora vendarle tudi imeti vsaj malo občutka za takt in dostojanstvo: so stvari, ki niso del umazane vsakdanje politične stvarnosti - ali pač ne? So dogodki v življenju, ki niso za dnevno uporabo sprevrženega uma politika, ki je dosegel kot človek dno dna! Naj dodamo obrobje tega nečloveškega sporočila: pred nekaj dnevi je Tanja Fajon pokopala mamo (namenoma ne pišem: političarka, poslanka....). Konec. Danes v Sloveniji štejemo tisoče mrtvih katerih smrt je posledica Covid 19 s katerim se bori isti politik, ki se iz pogrebov (pa čeprav političnih) dela norca?! Jutri bo čivknil, da nismo razumeli, kaj je zapisal. SMO RAZUMELI, ŠE KAKO SMO RAZUMELI! JANEZ JANŠA JE IZGUBIL (ČE JO JE KDAJ IMEL) ČLOVEŠKOST. PREPROSTO V SEBI NIMA NIČ DRUGEGA KOT OBLAST, BOJ ZA OBLAST IN UMAZANO PLAT POLITIKE. NE PODTIKAM, DA JE S TEM SPOROČILOM NAMENOMA MERIL NA OSEBO V SAMEM OSPREDJU. NE TRDIM, DA JE MERIL NA NAŠE SVOJCE, KI SMO JIH POKOPALI MED KRIZO Z VIRUSOM.

Trdim pa, da je to človek brez občutka za sočloveka. In lahko vodi vlado ali karkoli do konca življenja, Slovenije ni vreden.

Miran Šubic

ps

Pri vsem tem ne gre več za politiko, gre za osebnost človeka, ki naj bi bil zgled kot voditelj. Kdor tudi pogrebe uporablja za politične obračune, ga ne priznavam za dostojnega funkcije, ki jo opravlja!