Nova dejstva o bivanju Janševih v državni vili Zlatorog julija 2020 in julija 2021:

1.

Janševa družina je med bivanjem uživala dodatno storitev: za večerje sta v vilo prišli vsaj dve osebi vsak dan (natakar/ica, kuhar/ica) in pripravili večerjo za Janševe. Osebje je delalo v vili izključno za Janševo družino, lani naj bi bila tam tudi varnostnika.

2.

Cenik najema Vile Zlatorog je 1500 (prenočišče in zajtrk) na dan, dodatne storitve pomenijo vsaj še 300 evrov na dan po polni ceni. Za lani naj bi Janševim (odgovore pristojnih bomo skušali še enkrat pridobiti) odobrili velik popust pri najemu, dodatnih storitvah.

3.

Glede na v teh dneh objavljene javne in uradne podatke o plači predsednika vlade, je bivanje Janševih stalo tri mesečne neto plače predsednika vlade (okoli 6 000 bruto) najmanj. Ker je tam bil tako letos kot lani (prihajal in odhajal, otroka sta bila tam, soproga tudi), je prav, da nam odgovorni pošljejo dokazila o plačilu. Po naših podatkih sta bila tam tudi sestra z možem in lani tudi otrok iz prvega zakonba z družino.

4.

Tako UKOM kot JGZ Protokolarne storitve Brdo odklanjata Trmi dostop do dokumentov, ki dokazujejo plačilo računov za bivanje družine predsednika vlade. JASNO SMO POUDARILI, DA NAS ZANIMA DOKAZILO O PLAČILU IN CENA STORITVE, NE GLEDE KDO JE TO PLAČAL. VSEKAKOR PA JE UTEMELJENA DOMNEVA, DA JE VILO GLEDE NA POLOŽAJ REZERVIRAL PREDSEDNIK VLADE - KDO JO JE PLAČAL PA NI ZNANO.

5.

Če bivanja ni plačal Janez Janša, je njegovi družini plačal dopust nekdo drug. Ali to sodi med darila ali ne, še ugotavljamo. Ali obstaja zaradi tega sum koruptivnih dejanj pa bomo vprašali KPK.

6.

Mi smo svoje ugotovitve podkrepili z novinarskim delom kjer smo nazadnje ugotovili, da je eden od naših virov nenadoma umolknil/a. Prej nam je sicer pojasnil/a marsikaj, a molk lahko povzroči tudi pritisk. To je samo naša domneva.

ČE JE VSE V NAJLEPŠEM REDU S CENIKI, RAČUNI - ZAKAJ NE BI BILI DOSTOPNI JAVNOSTI IN PREDSEDNIK VLADE OPRAN SLEHERNEGA SUMA GLEDE DOPUSTA?