"Širša družina Janeza Janše (povprečno 6 oseb) je že lani bivala poleti v Vili Zlatorog na Bledu. Gre za protokolarni objekt, ki je v prostih terminih na voljo tudi na trgu. Ne vem, kdo je in če je plačal račune za Janševe," smo zvedeli od osebe, ki odlično pozna tako Vilo Zlatorog kot tudi dogajanje v njej. V TEH DNEH SMO V OBJEKTIV NAŠEGA SODELAVCA UJELI POČITNIŠKO DOGAJANJE V VILI ZLATOROG KJER FOTOGRAFIJE KAŽEJO TUDI MLADOLETNE, KI SMO JIH ZA OBJAVO ZAKRILI. A OBSTAJAJO RESNI INDICI, DA V VILI BIVAJO JANŠEVI IN O TEM SMO VPRAŠALI VLADNI URAD ZA INFORMIRANJE IN PROTOKOLARNI SERVIS BRDO (JAVNI ZAVOD, PODREJEN NEPOSREDNO GENERALNEMU SEKRETARIATU VLADE).

Vilo Zlatorog smo skušali najeti, da bi preverili cene (na spletni strani jih nismo našli) in ugotovili smo, da tam trenutno poteka "dogodek zaprtega tipa" kar je oznaka TUDI ZA PROTOKOLARNE DOGODKE naše oblasti. Zakaj bi bilo sproščeno letovanje ljudi na fotografiji "dogodek zaprtega tipa",ni jasno - razen, če gre dejansko za družino predsednika vlade RS.

1.ugotovitev:

*komercialna cena najema vile je 1500 evrov na dan za 6 oseb (vključen zajtrk) kar pomeni, da bodo Janševi (če bo potrjena identiteta) plačali za cca 6 nočitev najmanj 10 500 evrov, seveda pa je glede na možno polno ponudbo (hrana) kot naj bi bilo to v tem tednu, cena višja

2.ugotovitev

*protokolarnega dogodka v Vili Zlatorog ni - zakaj pa smo potem zvedeli, da gre za "dogodek zaprtega tipa", bodo verjetno odgovorni še pojasnili

3.ugotovitev

*na naši fotografiji naj bi bili člani ožje in širše družine Janša in tako naj bi bilo tudi lani. Prosili smo za račune in druga dokazila o tem, ker naš vir nedvoumno trdi, da je Janševa družina v protokolarni vili bivala lani in letos po 1 teden /najmanj/. Ime in priimek sogovornika znana Trmi.

NE TRDIMO, DA JE Z BIVANJEM V VILI ZLATOROG V TEH DNEH KAJ NAROBE. V LUČI ZGODBE MINISTRICE PIVČEVE IN PODOBNIH PA SMO PREPRIČANI, DA BO PREDSEDNIK VLADE POJASNIL VSE OKOLIŠČINE, KER GRE ZA DRŽAVNI OBJEKT IN - ZASEBNI OBISK OZIROMA NAJEM.