Najboljše zgodbe nastajajo po naključju. Dopoldne sem hodil po centru Kranja, ko mi znan Kranjčan (zelo znan Slovenec) izza mize kjer je pil kavico, navrže: "Ne sprehajaj se, raje delaj. Popoldne bosta Janša in Bohorič igrala golf na Bledu!" Priznam: nisem takoj verjel. A sem bil popoldne tam. Ko sem jo primahal izza Jezerske hiše, so varnostnik, takratni predsednik vlade in takratni šef Save in predsednik nadzornega sveta Mercatorja dobesedno "dali oči na peclje". A ravnali profesionalno: fotografiral sem dva golfarja in odhitel. Moj šef, pravi lisjak, mi na telefonsko obvestilo ni takoj verjel: "A si gotov, da je to...?" Fotografijo sem poslal, bila je objavljena na prvi strani.

Malo kasneje je Dnevnik objavil nekaj zanimivih zapisov, dva prilagam. Golf na Bledu z Bohoričem je zdaj v kontekstu "golf na Mavriciju" še bolj zanimiv dokaz, kje in kako tudi navidezni "nasprotniki" ali celo "sovražniki" delujejo v zakulisju.

V teh dneh smo edini zvedeli, da je v državni vili na dopustu Janševa družina. Vsa dejstva in okoliščine preverjamo. Bled je za Janšo očitno kultna destinacija....