Na golf zdaj Janez in Janez ne bosta smela - nista doma v občini Bled! Pred 15 leti (ali je res minilo že toliko časa???) sem kot novinar Dnevnika posnel najboljšo serijo fotografij v mojem novinarskem življenju (druga je bila iz Južne Koreje: zadnja tekma Srečka Katanca po aferi Šmarna gora, otok Jeju)!

Znani Kranjčan Jože Trobec (oče Vučka - maskote ZOI v Sarajevu...) me je sredi Kranja vprašal, ali nimam drugega dela kot pohajkovati "Janša in Bohorič pa golf igrata na Bledu". Priznam: nisem mu verjel, toda...TAKRAT STA BILA NAMREČ PREDSEDNIK VLADE IN ŠEF GORENJSKEGA RDEČEGA TROJČKA MEDIJSKO IN URADNO MOČNO NARAZEN, DA NE REČEMO - SKREGANA! Zakaj sta se skušala "skriti" na golf igrišče na Bledu ne vem. Vem pa, da sta "dol padla", ko sta me zagledala in varnostnik je gledal res debelo. Pasta se profesionalno nastavila objektivu, fotografija je bila objavljena na prvi strani Dnevnika kot - zanimivost de luxe! Ja, golf je šport kjer se marsikaj dogaja in takrat je enake (ali pa glede na znanje in izkušnje boljše) fotografije posnel kolega, novinar Slovenskih novic Mirko Kunšič. Pripomba: danes sodi med odlične rekreativne igralce golfa in tudi na Bledu rad "maha"...

Fotografije izpred 15 let so poučne: golf je igra na prostem, virusu se lahko umakneš! Golf ni več igra samo za bogate, igra ga ogromno ljudi tudi v Sloveniji. Leta 2005 pa je bilo golfarsko srečanje političnih nasprotnikov na Bledu - senzacija! Vesel sem, da sem jo zabeležil in ujel skupaj takratnega predsednika vlade in kasnejšega soavtorja scenarija "gorenjski trojček". In še tole: Janez Janša je tretjič predsednik slovenske vlade, Janez Bohorič pa je odšel z velike scene povsem potihem - propadla je (nič več kranjska) Sava, propadel je Piskernikov Merkur, prodana je bila Gorenjska banka in SRBSKI KAPITALIST JE KUPIL TUDI BLEJSKO GOLF IGRIŠČE!!!