Tako to gre v našem ljubem Kranju: ŽE MESEC DNI MO KRANJ DELUJE NEZAKONITO. RAZLOG JE PREPROST: NADZORNI ODBOR OBČINE IMA PODPREDSEDNIKA DARKA JARCA, KI TO NIKDAR NE BI SMEL BITI, KER JE OBENEM SVETNIK V KS PRIMSKOVO. TAKOLE PRAVI ZAKON:

1.

Darko Jarc je postal kandidat za Nadzorni odbor MO Kranj (nadzoruje tudi KS oziroma v zakonu opredeljene "ožje dele občine") in bil izvoljen na izredni seji mestnega sveta. Potem je na seji NO postal podpredsednik, predsednik pa Stanislav Erzar. Jarc je član SDS (svak Branka Grimsa), Erzar je neuradno bil kandidat Gibanja Svoboda.

2.

Čeprav zakon jasno navaja, da član sveta KS ne sme biti član NO, se je to zgodilo IN ŠE TRAJA - ČLANSTVO NAM JE POTRDIL DARKO JARC VČERAJ SAM, PRAV TAKO V KS PRIMSKOVO!!!! Občina Kranj ima torej nezakonit NO oziroma deluje nezakonito in v nasprotju z Zakonom o lokalni samoupravi.

3.

Darko Jarc kot nadzornik MO Kranj nadzoruje - sam sebe, ker je obenem del vodstva KS, ki je proračunski porabnik in podvržena nadzoru MO Kranj.

4.

Kdo so tisti, ki so to Darku Jarcu omogočili? Najprej celoten mestni svet z odločitvijo, a tudi njegovi posamezni deli kjer mrgoli pravnikov ipd. - od komisije za pravna ipd. vprašanja do komisije za imenovanja...

5.

Seveda imamo na MO Kranj tudi ustrezno pravno službo, ki jo vodi MATEJA KOPRIVEC. Gradiva za mestni svet podpisuje župan, a pri njih sodelujejo kajpak uradniki (strokovnjaki.....!?). In tako tudi profesionalni pravniki mestne uprave NISO ZASLEDILI, DA JE PREDLAGAN ZA NADZORNI ODBOR NEKDO, KI TO NE SME POSTATI....