Zavod za varnostne strategije je soustanovil in tudi vodil bivši dekan Fakultete za organizacijske vede Iztok Podbregar. Ko je postal dekan na kranjski ustanovi, je izstopil kot solastnik - vstopila pa prodekanica za študijske zadeve in po Podbregarjevem odstopu (ni se več potegoval za mesto dekana kar bi mu sicer zakon omogočil...) v.d. dekanice Polona Šprajc, ki je zdaj solastnica zavoda, ki je vzbudil pred leti zanimanje javnosti, ker je prejl 46 000 evrov javnega denarja za enega od projektov. Zavod uradno zastopa Blaž Novak, ki je po neuradnih podatkih sin nekdanje tajnice FOV in brat Polone Šprajc...Naslov zavoda pa je na naslovu Šprajčeve v Kranju.

Nič narobe in še manj kaj spornega, kajne? Podbregar je sicer kot dekan bil mentor diplome /tema Volitve, elektronski način ipd./ bivšega kranjskega župana Boštjana Trilarja, Šprajčeva pa njegove soproge Mojce, tudi diplomantke FOV. Poslovno pa sta Šprajčevas&Podbregar sodelovala pri strategiji predšolskega varstva v MO Kranj, ki jo je občina naročila v času županovanja sedanjega diplomanta FOV Boštjana Trilarja. Plačilo za opravljeno delo so prejeli seveda fakulteta in neposredni izvajalci!

Želimo opozoriti na to, da isti ljudje nastopajo v več vlogah, bivša prodekanica za študijske zadeve + bivši dekan pa sta zagotovo eni najbolj odgovornih oseb pri diplomi Boštjana Trilarja, ki Trmi ni odgovoril na vprašanja o tem, kako se je vpisal leta1988, zaključil študij 1993 /brez diplome/ in potem maja 2020 diplomiral na FOV pod mentorstvom dekana FOV Iztoka Podbregarja. Iz nekaj odzivov (resda neformalnih) pa je mogoče zaključiti, da je na FOV "zavrelo" ob tem primeru, ki je poln ksrivnosti, povezav ipd. POUDARJAMO: BOŠTJAN TRILAR JE JAVNA OSEBNOST, POLITIK IN MESTNI SVETNIK - PO TEM KRITERIJU JE ZANIMANJE ZA OKOLIŠČINE NJEGOVEGA ŠTUDIJA (SLEDNJE SO NENAVADNE IN ODSTOPAJO OD NORMALNIH POTEKOV ŠTUDIRANJA) LEGITIMNO....