Diploma Boštjana Trilarja po naših podatkih buri duhove na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju. Predvsem zato, ker mnogim niso jasni pogoji, kako je lahko študent 1988-1993 (končal študij brez diplome) diplomiral 2020!? Kajti vsi, ki so študirali "po starem" so morali diplomirati do 2016, potem so nastopili pa posebni pogoji. Kakšni so bili v primeru bivšega župana pa OD NJEGA NISMO ZVEDELI, DA BI OVRGLI VSE SUME V POTEK ŠTUDIJA! "Priznanje opravljenega v tem primeru pomeni, da je moral vsak profesor kjer je študent opravil izpit, dati soglasje k temu, da mu priznava veljavnost izpita tudi - na primer - 30 let po tem, ko ga je opravil!" je ena od reakcij poznavalca študija na FOV katerega ime hranimo v redakciji Trme in neposredno s "primerom Trilar" ni povezan. Ali je to res in ali so res vsi tako ravnali pa vedo na FOV.

SPOMNIMO NA DEJSTVA:

*Boštjan Trilar se je vpisal na FOV 1988 in končal študij 1993 (brez diplome)

*župan Boštjan Trilar sklene pogodbo s FOV v imenu MO Kranj (cca 40 000 evrov) za študijo o predšolskem varstvu

*Iztok Podbregar, dekan FOV in prodekanica za študijske zadeve Polona Šprajc sta med izdelovalci študije in za to tudi plačana (FOV ustvarja prihodke tudi na trgu kar je normalno)

*Polona Šprajc je tudi mentorica diplomantke Mojce Trilar (prej Pugelj) katere diplomsko delo njen mož/takrat partner/ kot župan MO Kranj za tri leta "zaklene" pred javnostjo kar je zakonsko možno, dovoljeno

*Iztok Podbregar postane mentor študentu Boštjanu Trilarju in pri njem slednji diplomira maja 2020

POZVALI SMO KRANJSKEGA POLITIKA IN MESTNEGA SVETNIKA, DA SAM POJASNI, KAKO JE PRIŠEL DO SVOJE DIPLOME - A SE NI ODZVAL. FAKULTETA PA NAM JE POJASNILA POSTOPKE, KI SO ZA TO POTREBNI.