Odpiramo "dosje Blažunova gostilna" z aktualnim stanjem:

Medgeneracijski center je dejansko zaprt. Potreben bo pregled celotne stavbe, pojasnjuje župan Rakovec. A bo moral pojasniti še marsikaj. Ker je to "podedovani greh", ki lahko Kranj ogromno stane. Je stavba sploh varna?

O gradnji, prenovi (preko 1 000 000 evrov našega in Drakslerjevega denarja) ne obstaja na Upravni enoti Kranj niti en sam dokument, ker jih MO kranj preprosto ni pridobila. Kako je potem s prenovo iz gostilne v medgeneracijski center pa bo treba vprašati vse vpletene.

Vse se je dogajalo v času Mohorja Bogataja - a zdaj je nadaljevanje delovanja pod vprašajem. Tisti, ki so se podpisali pod to početje:

*Brane Šimenc, takrat vodja projektne pisarne - še vedno na občini za podobne naloge

*Tanja Hrovat, njegova pomočnica - zdaj vodja oddelka za družbene dejavnosti kamor sodi tudi center..

*Nada Bogataj - na čelu fundacije Vincenca Drakslerja in na čelu oddelka za družbene dejavnosti

Eno ključnih vprašanj gre uradnikom MO Kranj, ki so "strokovno presodili", da temeljita prenova Blažunove gostilne ne potrebuje nobenih dovoljenj - s tem pa so soglašali državni organi /inšpekcije. In zato je treba razumeti boj za pravico Mirjana Grašič Šircelj, ki je prepričana, da je kot bivša lastnica prevarana, ker je občina iz objekta za rušenje naredila zbirališče ljudi z drugo vsebino!

KLJUČNO IN NAJPREJ: KAKO BO UKREPALA MO KRANJ ZA ZAGOTOVITEV VARNOSTI, ZA UREDITEV CELOTNE ZADEVE. ŽUPAN RAKOVEC DANES: "NAREDILI BOMO VSE POTREBNO, ALI IMAMO VSE DOKUMENTE PA BOMO PREVERILI."