Koliko smo plačali za norosti naših oblastnikov in koliko še bomo? Odpadli strop pomeni zaradi varnosti objekta temeljit pregled (obljubil župan Rakovec), dejansko soočenje z dokumenti (obljubil župan Rakovec) in tukaj nastopi odvetnik Aljoša Drobnič: "Tudi sedanja oblast je zelo dobro seznanjena o tem, kaj smo odkrili o vsem, kar se je v objektu dogajalo. Najeli smo izvedenca, ki trdi, da od prvotne gradnje 1968 ni nobenih povsem "aktualnih" dokumentov niti v državnem arhivu, upravna enota pa jih sploh nima! Moja stranka Mirjana Grašič Šircelj trdi, da je bila pri odkupu dejansko ogoljufana, ker so odkupili stavbo za rušenje - potem pa vanjo vložili stotisoče evrov. Sam si prizadevam to pravno dokazati!"

Do danes odgovora ni bilo, a zdaj bo moral biti vsem znan. Kajti: ali našega župana Rakovca njegovi uradniki dejansko zavajajo? JE KDO SPREJEL ODLOČITEV, DA SE JAVNOSTI NE OBVEŠČA O HUDO NEVARNI NESREČI V OBJEKTU BREZ SLEHERNIH DOKUMENTOV O PRENOVI?! TRMA JE SEVEDA ZADEVO OBELODANILA, IMAMO PA TUDI MNENJE IZVEDENCA O STANJU DOKUMENTACIJE IN ŠE KAJ...TAKOLE PA SMO V PREKLIH LETIH BRALI O BLAŽUNOVI GOSTILNI IN NJENI PREOBRAZBI V MEDGENERACIJSKI CENTER.../Dnevnik, avtor Miran Šubic/

Ker so stroški že nastali in še bodo, ker je objekt nevaren, ker je trenutno delno zaprt, ker se ljudje sprašujejo o ozadjih takih projektov, seveda pričakujemo odzive MO Kranj. Obljubil jih je tudi župan, ki pa očitno od februarja odvetniku ni odgovoril - včeraj o tem, ali občina ima dokumente na novinarski konferenci ni bil več prepričan!