Poleti je mrtvilo? Kakor za koga: v vrtcih je zavrelo in se pregrelo. Učinki? Še ne vemo, ker z MO Kranj javnosti še niso nič sporočili...se hecate: če bi čakali na to, potem nam iz vrtcev in še od kod ne bi prihajali obupani signali, da je marsikaj takega kar kliče po ukrepanju. Če hči ene od vodilnih veselo riše načrte za vrtce, to morda sploh ni niti narobe, niti kaznivo, niti sporno...ampak: treba pa je o tem podati jasno informacijo. Ravnateljica vrtcev je bila skoraj vse poletje - na dopustu! In na dopustu je očitno tudi šola, ki smo jo zgradili in prenovili za 6 milijonov. Ker je dva dni pred poukom - ni. Oziroma je, samo težko je odkriti karkoli o njej. Kdo je tam učitelj, kdo je ravnatelj (v.d.), koliko je učencev....nič. Ja, splet žal obvladuje naša življenja in če tam manjkaš.... VSE TO IN ŠE MARSIKAJ JE DELO GOSPE TANJE HROVAT, DA O NADREJENIH (PODŽUPAN, ŽUPAN...) NE PIŠEMO. POMISLITE: ONA JE TUDI MED NAJBOLJE PLAČANIMI NA OBČINI. GOSPOD DIREKTOR UPRAVE PA JE MED TEM ČASOM VZBUDIL POZORNOST KOT POBUDNIK FILMSKEGA FESTIVALA!? JE ZAGOTOVIL, DA VODILNI NA OBČINI DELUJEJO?

Gospa Mateja Koprivec pa je odgovorna za pravne zadeve. Zato še ne vemo, kaj je storila in ukrepala, da bi občina od politika, vodje ene od svetniških skupin izterjala denar nazaj. Ker si ga je (o tem je občina izdala ustrezno mnenje in tudi napovedala ukrepe) prisvojil. Oziroma: porabil za zsebne stroške pravdanja... GOSPA MATEJA KOPRIVEC JE VARUHINJA ZAKONITOSTI PO SLUŽBENI DOLŽNOSTI. ONA PREDLAGA, TOLMAČI PRAVNE ODLOČITVE, KI NA KONCU KONCEV POMENIJO DENAR, STROŠKE IN TUDI POMEMBNA SPOROČILA JAVNOSTI.

Občina je ustanoviteljica vrtcev in šol. Občina razpolaga z javnim denarjem. Zato pričakujemo, da odgovorni ljudje delajo odgovorno. Posebej to velja za strokovnjake ali tiste, ki jih tako proglašamo. In oddelke, urade naj bi vodili strokovnjaki in posebej naj bi dobro delali tisti, ki so najbolje plačani. Da bo jasno: za naš denar gre v vsakem primeru...