Finančni čarovnim mestne uprave in silno pomemben (za mnoge kar preveč...) človek iz sence je Mirko Tavčar. Finančnik je preživel vse župane od Mohorja Bogataja naprej in tudi zdaj je odgovoren, da "cifre štimajo". Lahko je včasih za mnoge "težak", a velja pravilo: pripeljite boljšega, če ga imate! Seveda pa je proračun in z njim zaključni račun zanj pač "maturantska naloga" kjer so vprašanja vedno nova, a dejansko je vse isto. KAKO JE MO KRANJ POSLOVALA V LETU 2020, KI JE BILO LETO KORONE, KRIZNIH RAZMER IN ŠE ČESA?

Pred letom 2020 je bilo...2019! Ugotovitev, ki prinaša tudi tole ugotovitev: KRANJ JE IMEL 1.1.2020 NA RAČUNU SKORAJ 10 MILIJNONČKOV...IZ LETA 2019, KI JE BILO LETO ZAGONA RAKOVČEVE OBLASTI...

Prihodkov je bilo lani kajpak manj in za leto 2020 velja: če niti ne veš, kje in kako in zakaj in po čem - izgovori se na korono, krizo ipd. = velja za državo in občino in vse nas!

SAJ NI RES...PA JE: ZA LANI SMO NAČRTOVALI 87 MILIJONSKI PRORAČUN, REALIZACIJA PA JE BILA ZA 20 MILIJONOV MANJŠA! KAR NE POMENI, DA DENAR NE BO ALI NI PORABLJEN....LE FINANČNA TELOVADBA JE ZOPET POMEMBNA!

Vsi podatki, ki jih objavljamo, so uradni in jih prejemajo tudi mestni svetniki in svetnice. Seveda pa zaključni račun pomeni, da je treba že pogledati v letošnje leto in ni treba biti posebej moder, politično predvidljiv, da ne bi ob vsem tem dojeli še nečesa: zagon različnih projektov lahko pomeni REBALANS PRORAČUNA ZA 2021 KAR POMENI VKLJUČITEV SPREMENJENIH DEJSTEV V FINANČNE TABELE IN OSTALE PRIPOMOČKE MIRKA TAVČARJA IN NJEGOVIH. SAMO POLITIKA MORA BITI ZA...IN ZATO JE PRORAČUN VEDNO PREIZKUSNI KAMEN TRDNOSTI ŽUPANOVE OBLASTI. IN NA SLIKI JE TISTI, KI ZA TO ODGOVARJA IN TISTI, KI V OPOZICIJI (KOT BIVŠI ŽUPAN) SEVEDA ZADEVE VIDI PO SVOJE...