Politik si lahko dovoli vse! Lokalni politik si lahko dovoli še več kot to! Ko smo objavili, da bo bivši kandidat za direktorja knjižnice po novem nadzoroval direktorico Majo Vunšek, ki ga je porazila ob izvoru za direktorja, smo doživeli cel kup odzivov. V isti vlogi bo tudi Igorjev veliki politični zaveznik, bivši podžupan in zdaj svetnik Več za Kranj - Boris Vehovec! Če posplošimo: dva pomembna člana opozicije oblasti našega župana Rakovca bosta v knjižnici nadzorovala (do zdaj) popolnoma nepolitično, neoporečno strokovno bibliotekarko, ki je bila izbrana na obeh razpisih...na ponovljenem DOKONČNO!? Zadeva ima predzgodovino: Igor Velov je iz osebnih razlogov iz sveta knjižnice odstopil že v času Matjaža Rakovca oziroma sedanjega mestnega sveta...

Seveda je (bil) tudi gospod Vladić iz iste liste in tako naj bi se zdaj zopet samo - zamenjala! Torej po Igorju Nenad in po Nenadu Igor, zraven pa še Boris kar pomeni seveda izredno hud pritisk na komaj izvoljeno direktorico Majo Vunšek, ki se s politiko (javno) ni nikdar ukvarjala oziroma je bila izbrana resnično kot - strokovni kader.

Odziv naših bralcev nas je spodbudil, da smo razkrili dosedanje kadrovanje v svet in ne gre pozabiti tudi hudih naporov svetnika Velova, da bi postal direktor knjižnice - a ni dobil podpore ne v svetu zavoda in seveda ne v mestnem svetu. Zdaj pa je očitno prišel odgovor politika, ki bo v knjižnici nadzoroval svojo protikandidatko. Zakonito? Da. Slabo ali dobro? Ne vemo. Etično. NE.