Najprej in ključno: Trma podpira ugotavljanje slehernega direktorja javnega zavoda, podjetja = vseh, ki imajo kakorkoli opravka z javnim denarjem!

Potem in pomembno: Komunala Kranj je za kadrovske "grehe" direktorja (vodja kadrovskega sektorja pa nesojena udeleženka "bifepolitike" Anita Mežek) Marka Kocijančiča že plačala najmanj 100 000 stroškov za plačila tistim, ki jih je NEZAKONITO ODPUSTIL. In zdaj isti direktor toži Komunalo Kranj, da bo mera polna.

TRENUTNO STANJE: če sprejmemo izjavo mestnega svetnika Zorana Stevanovića, da je bil sedanji direktor Komunale Kranj odpuščen skladno z vsemi predpisi in odloki ipd., trčimo v tale problem:

*korespondenca sestanka v bifeju, ki je po stališču Zorana Stevanovića bil skupščina (brez vabil, brez dnevnega reda ipd.), dokazuje način priprave skupščine

*vsaj trije župani solastnikov (Kranj,Naklo,Cerklje) so se že izjasnili, da je tak način nesprejemljiv, nepravilen ipd.

SKLEP: če bo npr. sedanji direktor svojo pravico na podlagi "bifepolitike" iskal na sodišču, bo zadeva lahko draga (ocena preko 100 000 stroškov zanj in še sodni in drugi izdatki), če bi v tem sporu zmagal. Kar seveda pomeni novo breme za lastnike = občine in posredno njihove proračune.

PREDLOG: če bi do takega scenarija prišlo, je pošteno, da iz svojih žepov vse plačajo Zoran Stevanović, Florjan Bulovec in Aleš Puhar, ki so "glasovali" za to v okviru "bifepolitike".

OPOMBA: ZORAN STEVANOVIČ JE LETA 2014 DIPLOMIRAL Z DELOM "URESNIČEVANJE NAČEL KODEKSA UPRAVLJANJA"SPOŠTUJ IN POJASNI RAZLOGE ZA ODSTOPANJE" V LETNIH POROČILIH JAVNIH DRUŽB" - KAR BI PA OD NAPREJ ZAPISALI, BI BILO NESPOŠTLJIVO, NEDOSTOJNO, PONIŽUJOČE DO MESTNEGA SVETNIKA. TEGA TRMATORJI NE DELAMO, SMEJALI SMO SE PA VSEENO....

Tole pa je naloga, ki tudi daje slutiti, da je mestni svetnik vešč korporativnega upravljanja....Priznamo: v nalogi smo iskali kaj o tem, kako se skupščine javnih podjetij pripravijo v bližnjem bifeju in obupali...ampak: v znanju je moč!