Vaš otrok bi bil rad Pogačar, Dončič, Messi....? V Kranju klubi in zasebniki organizirajo športno vadbo, rekreacijo in seveda - vabijo otroke, bodoče tekmovalce! In koliko je na mesec potrebno odšteti, da bi vaš otrok nekoč vozil Tour de France ali pa igral v NBA? No, tu odgovorov nimamo, ker na našo prošnjo KOLESARSKI KLUB KRANJ IN ATLETSKI KLUB TRIGLAV NISTA ODGOVORILA KAR PA JE LAHKO ZGOVOREN ODGOVOR, KAJNE? Prijazno pa so nam odgovorili nekateri drugi, pri atletih klub znanega športnika, olimpijca in zdaj tudi mednarodnega funkcionarja, Rožleta Prezlja! Čeprav se sam preizkuša tudi kot trener, je njegova osrednja aktivnost navduševanje otrok za vadbo.

Kaj pa plavanje? Nekdaj nesporno prvi kranjski šport po rezultatih, odmevnosti...pogoji so odlični, a tekmovalno plavanje je silno težka naloga! Poglejmo, koliko vas bo stalo, če bo vaš otrok želel postati plavalec, tekmovalec....Ni poceni: od 45 evrov dalje znaša vadnina na mesec v PK Triglav. Tečaj plavanja kjer se kdorkoli pač samo nauči plavanja pa je za 20 ur - 110 evrov! Za priprave otrok - tekmovalcev starši plačajo okoli 150 evrov, oprema pa je okoli 60 evrov, dodatni strošek (odvisen od števila tekem) so štartnine po 6,8 evrov za štart na tekmi...Se kar nabere čeprav seveda bazen daje zastonj MO Kranj tako kot tudi drugim klubom druge objekte glede na obseg, množičnost, rang tekmovanja...

Kaj pa nogomet, delavski šport ali šport revnejših, najcenejši šport ipd.? V kranjskem Triglavu bodo skomine po Messiju zaračunali glede na starostno kategorijo, drugih stroškov tudi ne manjka...Naj dodamo, da gre to slabo skupaj z dejstvom, da je bil predsednik kluba plačan med januarjem in julijem po okoli 5 000 evrov mesečno...Odgovori kluba so spodaj, enaka vprašanja smo poslali vsem!

Pa še skok v zimo. Ana Marija Lampič je tekmovalka kranjskega Triglava in je v svetovnem vrhu. Tek na smučeh pri nas ni množičen kot nogomet, a ima bogato tradicijo. Seveda sodi v družini zimskih športov med cenejše, toda po drugi strani velja, da so zimski športi tako dragi, da mnogi otroci kljub želji ne morejo biti zraven....

VESELI BOMO VAŠIH IZKUŠENJ S PLAČANO VADBO ZA VAŠE OTROKE: KJE JE TO DOBRO, KJE NI DOBRO, KAJ VAS MOTI IPD. trma.sem@trma.si!!!!!!!