Mestna uradnica Mojca Trilar je diplomirala z diplomsko nalogo o počutju zaposlenih na MO Kranj v času, ko je občino vodil njen partner (soprog) Boštjan in občina je od FOV zahtevala triletno prepoved dostopa do vsebine diplomske naloge "matere županje". Mentorica Polona Šprajc je poleg tega, da je bdela nad delom uradnice MOK, delala za MOK in bila za to plačana preko FOV. Njen sodelavec pri "Strategiji predšolske vzgoje" pa je bil dekan FOV Iztok Podbregar - mentor diplomskega dela Boštjana Trilarja v letu 2020.

Plačilo FOV (posredno Šprajčevi&Podbregarju) je bilo na podlagi dveh pogodb, ki sta bili malo pod 20 000 evrov in zato ni bilo potrebno objaviti javnega razpisa...Se še spomnite, kako je mestni svetnik Trilar "rohnel" zaradi take pogodbe "najdražjega svetovalca" sedanjega župana!? Toliko samo o dvoličnosti.... Oba mentorja sta torej po naključju sodelovala z MO Kranj v času, ko je bil (kasnejši) diplomant župan, diplomantka (njegova soproga) pa uradnica na MO Kranj. Naključje pa je hotelo, da je pomemben del diplome Boštjana Trilarja tudi raziskava podjetja Ninamedia (lastnik Nikola Damijanić, sicer pa je sedež večinskega lastnika v Zagrebu....), ki je z MO Kranj sodelovala samo v času župana Trilarja kar je verjetno naključje.

V zadnjem letu njegovega mandata so bile torej naročene raziskave ipd. (GLEJ VRNITEV V MESTECE PEYTON - TRMA) storitve v zanimivem skupnem znesku skoraj 40 000 evrov...po odhodu Trilarja z občine pa se je sodelovanje nadaljevalo pri njegovem diplomskem delu. Naključje ?