Uradnik MO Kranj je omogočil petdnevni festival v Udin borštu kjer bo pristonih tisoče obiskovalcev, stotine vozil ipd.! Dokaz nam je posredovala prva dama kranjske upravne enote:

1.

Festival Drops privablja pristaše psihidelične glasbe kjer je - ocena poznavalca teh festivalov - uživanje drog tako rekoč del dogajanja. A nočemo nikogar obtožiti ničesar, tako pač je.

2.

Hrupna glasba /laična ocena/ odmeva pet dni 24 ur dnevno in ponoči. Občinski uradnik za prostor in okolje je temu prižgal zeleno luč - z njegovim dovoljenjem je festival možen. Janez Ziherl je nesporno odločil strokovno, ker ne moremo verjeti, da ne bi lani naročil meritev, da bi se prepričal ali je ravnal prav. Kaj o tem menijo srne in zajci in ptice v Udin borštu pa ne vemo.

3.

Mladina, ki pride na prej zelene travnike, ni ničesar kriva. Kje pa: v kratki anketi so nad lepotami naše dežele vsi navdušeni. Organizator maksimalno opozarja na okoljska pravila, pohvalno. A v času peklenske vročine voda pač mora odtekati in tuši zunaj so res premalo za tako množico. Da o vseh ostalih posegih v okolje ne pišemo, prepričali smo se na lastne oči.

4.

Ključno je tole: zakaj v Udin borštu in zakaj v občini, ki prisega na varovanje okolja, na "zeleni Kranj"?

/se nadaljuje/