Da je družina Rakovec že lep čas vseljena v novo (leseno) hišo na Primskovem, je dejstvo. Da je gradnja motila marsikoga tudi. Tako je pri izpostavljenih ljudeh in Urša in Matjaž se nad tem nista pritoževala. Toda brskanje po njuni gradbeni dokumentaciji (podjetje Alfa ars podjetnice Bernarde Eržen Kosmač) brez njune vednosti, je sprožilo celo vrsto aktivnosti in na koncu je svetniško vprašanje postavil še mestni svetnik Zoran Stevanović - vse seveda z namigi in sumi, da je z gradnjo kaj narobe! Podjetnica je terjala odgovore tudi od ministrstva za prostor in - jih dobila!

Verjetno bo to tudi nov odgovor mestnemu politiku, Trma pa je problematiko spremljala od začetka do konca. Zato objavljamo del popolnoma nedvoumnega, jasnega zavrnilnega odgovora o gradnji županove hiše (uradno je graditeljica Urša Manček, soproga)! ODGOVORE JE SICER MEDIJEM IN MESTNEMU SVETU DAL TUDI ŽUPAN SAM, A ZDAJ JE VSE TO POTRDILO MINISTRSTVO ZA PROSTOR!

Zgodba končana? Vsakomur prepuščamo odločitev o ubiranju pravnih poti za zaščito svojih interesov, pravic ipd. Trma je s to zgodbo odkrila, da so vam na UE Kranj lahko brskali po dokumentih vaše nepremičnine, ne da bi vi to sploh (z)vedeli uradno...Res pa je, da smo na kranjskem sodišču spremljali tudi tožbo dveh nezadovoljnih strank podjetnice, ki slednjo tožita za desettisoče evrov na račun škode, ki naj bi jo povzročila s svojim (ne)delom. Ampak: ti postopki so še v teku, šele pravnomočna sodba bo dala epilog. Glede županove hiše pa smo imeli od začetka do konca enak odnos: SPREMLJALI SMO NOVINARSKO IZPOLNITEV OBLJUBE ŽUPANA, KI JE V KAMPANJI IN OB IZVOLITVI IN KASNEJE TRDIL, DA V KRANJU NIMA IN NE BO IMEL LE "HIŠNE ŠTEVILKE".... Nam se je zdelo logično,da županu gledamo pod "lopato", podjetnica je šla korak dalje in zdaj prejela (še eno) sporočilo, da z gradnjo ni nič narobe oziroma tako kot si (je) predstavlja(la). Trmi pa je skušala preprečiti novinarsko delo,da o drugih obtožbah ne pišemo...