Župan Matjaž Rakovec je javna oseba. Prag zasebnosti je pri njem bistveno višji. Kaj pa njegova družina, na primer - življenjska sopotnica Urša? Ki je - formalno, a vendar - graditeljica hiše na Primskovem. Kakšen je interes nekoga, da pregleduje izdano gradbeno dovoljenje in informacije v njem? Je to javni interes ali zasebni?

Odgovore pričakujemo od direktorice podjetja Alfa Ars, Bernarde Eržen Kosmač. Nesporno je ugotovljeno, da je njeno podjetje izkazalo namero zvedeti vse ali čim več o postopku županove žene Urše pri pridobivanju gradbenega dovoljenja. Upravna enota Kranj je temu ugodila. Potem je sledil medijski zapis o "očitkih" pri županovi gradnji. OD TU NAPREJ PA SO NA VRSTI VPRAŠANJA TRME PODJETJU, UPRAVNI ENOTI(DRŽAVI) IN ŠE KOMU: ALI RES PRI NAS LAHKO V MOJE, TVOJE GRADBENO DOVOLJENJE POKUKA VSAKDO IN KAKO IZRAZI JAVNI INTERES? DA TRETJA OSEBA ZVE, KAKŠEN JE NAČRT MOJE HIŠE - KJE BOM IMEL KOPALNICO IN KAKO VELIKO KUHINJO!?

Odgovore bomo objavili takoj, ko jih dobimo, zadeva pa presega gradnjo hiše kjer naj bi živela družina našega župana. Gre za problem, ki ga je treba razčleniti. Posebej zato, ker smo prejeli tudi (nepreverjen) podatek, da je "nekdo" javni interes pri gradbenih dovoljenjih drugih oziroma postopkih pokazal več kot 100krat!!!! Zato bodo pojasnila odgovornih tudi dragocena za vse tiste, ki morda mislite, da je vaša gradnja vaša stvar in da potem, ko zadostite vsem zahtevam države, občine ipd., mirno gradite. Ni res: nekdo tretji lahko kuka v vašo dokumentacijo. Pri tem poudarjamo, da ne dvomimo, da UE oziroma država ščitita zasebnost. Toda v pojasnilu zgoraj je naveden vsaj en SPLOŠNO DOSEGLJIV PODATEK, ki tudi "anonimno dovoljenje" takoj opremi z osebnimi podatki.

NADALJEVANJE SLEDI/ najprej odgovor kranjskega župana enemu od slovenskih medijev na vprašanja o gradnji, ki so sledila neposredno po vpogledu v njegovo gradbeno dokumentacijo/

Bernarda Eržen Kosmač je sicer nekdanja uradnica UE Kranj, poskusila se je pred leti tudi v politiki in izhaja iz MO Kranj. Fotografija je objavljena na spletu.