Predjed: dajmo si v Kranju izmislit nekaj kar bo novo, moderno, aktualno in všečno...Zelen kulinarični dogodek gospoda direktorja Klemena Malovrha (Zavod za turizem in kulturo Kranj) se bo zgodil to nedeljo! Če boste prišli in jedli, boste pomagali - brezdomcem oziroma morda razdelilnici hrane kjer oni jedo za 6 (pa je velika številka), vi pa boste za dolgo mizo plačali 60 evrov (z vinom, štirimi hodi jedi, glasbo). PA NAS CENA SPLOH NE MOTI - KUHARSKI MOJSTRI JAMČIJO DOBRO HRANO, AMPAK OKUSA MANJKA, OKUSA...ZRAVEN PRISTAVITI SOCIALNO NOTO JE RES ZGREŠENO! TAKO KOT TISTI, KI V ZDA PRIDEJO NA DOBRODELNE PRIREDITVE V OBLEKAH PO 10 JURJEV (V DOLARJIH), POTEM ZBIRAJO ZA BREZDOMCE...
In če bom ob res nenavadni uri (štiri popoldne v nedeljo....) prišel jest in pit in pomagat brezdomcem do golaža, bom POMAGAL TRAJNOSTNI VIZIJI RAZVOJA KRANJSKE KULINARIKE... Kaj je to: kranjska kulinarika? Kaj je to: trajnostna vizija? Kako bom pomagal...z evri ali samo s prihodom? Odgovore bodo morali dati tisti, ki so za to plačani z direktorjem vred! Res je dobro, da bodo izračunali ogljični odtis dogodka, ki je "zelen" zaradi tega, ker naj pridemo v "ekosproščenih oblekah" (goli?) in s kolesom ali peš...drugače se sicer do Khislsteina tako rekoč ne da!? PONUDILI BODO DOBROTE DOMAČIH PRIDELOVALCEV = SUPER! AMPAK: KAJ IMA TO Z OKOLJEM, ZELENO VSEBINO? BODO VSI PRIDELKI BIO S CERTIFIKATOM IPD.? Pa nočemo več tečnariti, ker želimo novosti, da uspe...da pride vseh 100 predvidenih gostov...da Kranj dobi nekaj novega...RES PA JE, DA SE OB ŠE TAKO DOBRI HRANI IPD. KULISAH LAHKO ČLOVEKU OBRNE ŽELODEC....