Šmarno goro zmorem v miže in na tešče. Storžič si jemljem za malo malico. Triglav? Ja, a ni to romarska pot in sploh nisi Sloenec /Slovenka, če ne prideš gor? (da o tujih politikih ne pišem....gor jih peljejo pod vrh s helikopterjem - potem pa se raji hvalijo z gorništvom...)

Tako je približno razmišljanje mnogih, ki potem pustijo v gorah življenja. Ali pa čutijo posledice do konca življenja. Ker smo (tako mediji unisono vedno in povsod) "narod gornikov, planincev"ipd. Pa saj smo tudi narod kolesarjev, kajne? POLICIJSKA STATISTIKA KOLESARSKIH IN GORNIŠKIH NESREČ ZNA BITI LETOS REKORDNA, KER BODO POSTEPIDEMIČNE TRUME ŠE BOLJ OBLEGALE HRIBE, IZZA VSAKEGA OVINKA PA ŽE ZDAJ LAHKO PRIČAJUJETE "TAMAUGA POGIJA IZ MOJE VASI".

Pa k temu dodajmo še cvetober bolj ali manj neopremljenih tujih turistov in je splet okoliščin jasen. Sam zjutraj pogledal helikopter nad našo hišo in si rečem: "Planinska sezona je v polnem razmahu!" Pa niti še ni, da bo vse lepše. Sedež slovenske GRS je v Kranju, najbolj vztrajen opomnik na nesreče je doma na spletu PU Kranj. Pa kaj zaleže?

Nič ali malo. Ker smo tudi včasih lahko parkirali počez na parkirišičih, zdaj ne moremo nikakor. Čas terja svoje: adrenalinski športi so "in", kolesarjenje je obvezno, v hribe gremo (skoraj) vsi in tako je to v resnici. Vsa opozorila so zaenkrat bolj "blažev žegen", ker še vedno iz naših žepov plačujemo reševanje tistih, ki se iz svojih sposobnosti in hribov delajo norca!

Kolikokrat je policija opozorila na svojo (pa čeprav samo preventivno) akcijo na cesti proti Jezerskemu, na primer? To je ena od cest kjer prej srečaš motorista in kolesarja (delovni dan) kot pa avto. Dokler ne bo policist zmogel peš po Kranju (nikar Ljubljani), da bo videl, kaj se dogaja na prehodih kjer švigajo kolesarji, bo vse samo - prazno čvekanje.

JA, ŠE BO GARALA REŠEVALNA POSADKA. JA, ŠE BODO KOLESARSKE NESREČE. KER SE NA EPIDEMIJO TE VRSTE SPLOH NISMO PRIPRAVILI....